מתכון למתקדמיםמתכון למתקדמים

קינוח בכוס: קרמו וניל ורימונים

במקום עוגת דבש בחושה הכינו קינוח מרהיב המשלב את הרימון. מתכון של של השף קונדיטור אורגד רואש מ"דן גורמה"

אורגד רואש, שף קונדיטור אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
אורגד רואש, שף קונדיטור אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קשה
מנות:8 כוסות
וניל רימונים

רכיבים

לקרמו וניל:

  • 125 מ"ל חלב
  • 125 גרם שמנת מתוקה
  • 50 גרם חלמון
  • 15 גרם  סוכר
  • 1 מקל וניל
  • 250
  • גרם שוקולד לבן

לסירופ רימונים:

  • 100 גרם סוכר
  • 50 מ"ל מיץ רימונים
  • קורט וניל
  • 20
  • גרם מים

למדלן הדרים:

  • 35 מ"ל חלב
  • קורט גרידת תפוז
  • קורט גרידת לימון
  • 25
  • גרם דבש
  • קורט גרם מלח
  • 80
  • גרם סוכר
  • 80
  • גרם ביצים
  • 113
  • גרם קמח
  • 3 גרם אבקת אפייה
  • 80 גרם חמאה

לגאנש שוקולד מוקצף:

  • 500
  • גרם שמנת מתוקה
  • 100 גרם שוקולד לבן
  • 5 גרם ג'לטין
  • 25 גרם מים
  • קורט וניל

הוראות הכנה

הכנת קרמו וניל:

קוצצים שוקולד לבן ומניחים בצד.
בסיר על אש קטנה מערבבים היטב את שאר החומרים.
מבשלים על אש נמוכה ומערבבים ערבוב מתמיד עם מרית עד להסמכת המסה.
יוצקים על השוקולד הלבן וטוחנים בעזרת בלנדר מוט.

הכנת סירופ רימונים:

בסיר על אש גבוהה מרתיחים היטב את המרכיבים ומורידים מהאש.

הכנת מדלן הדרים:

מערבבים היטב את כל החומרים יחד ויוצקים לתבנית המתאימה (רצוי להשתמש בחצאי עיגול קטנים).

אופים בטמפרטורה של כ-170 מעלות כ-11 דקות.

מיד עם תום ההכנה טובלים את המדלן בסירופ הרימונים ומעבירים למקרר.

גאנש שוקולד מוקצף:

מערבבים היטב את הג'לטין והמים ומניחים בצד כ-10 דקות.

מרתיחים שמנת מתוקה ווניל ויוצקים על השוקולד.

מוסיפים גלטין ומערבבים עם בלנדר מוט.

מקררים כ-5 שעות לפני העבודה.

הרכבת הכוס:

יוצקים קרמו וניל בתחתית הכוס ומקררים במקרר כ-15 דקות.

מניחים את המדלן ספוג בסירופ רימונים מעל (המדלן צריך להיות קר).

מקציפים במיקסר גאנש מוקצף עד לקבלת קצף יציב ומזלפים מעל המדלן בעזרת צנטר ספגטי.

וניל רימונים

תגובות