מתכון למתקדמים

קינוח כוסות ברולה רימונים

הניחו את עוגת הדבש בצד והכינו קינוח מרהיב בכוס עם שכבות שלי ג'לי וקרם. מתכון של של השף קונדיטור אורגד רואש מ"דן גורמה"

אורגד רואש, שף קונדיטור אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
אורגד רואש, שף קונדיטור אורח
דירוג הגולשים
1 כוכבים
דרגת קושי:קשה
מנות:8 כוסות
ברולה רימונים

רכיבים

לג'לי רימונים:

  • 180 מ"ל מיץ רימונים
  • 20 גרם מחית פטל
  • 30 גרם סוכר
  • 6 גרם ג'לטין
  • 30 מ"ל מים

לברולה וניל:

  • 180 גרם שמנת מתוקה
  • 120  מ"ל חלב
  • 5 גרם ג'לטין
  • 25  מ"ל מים
  • 120 גרם חלמון
  • 90 גרם סוכר
  • 85 גרם שוקולד לבן
  • 2 יחידות  וניל

למוס שוקולד לבן ורימונים:

  • 80  מ"ל חלב
  • 70 מ"ל מיץ רימונים טרי
  • 6 גרם ג'לטין
  • 30 מ"ל מים לג'לטין
  • 300 גרם שוקולד לבן
  • 320 גרם שמנת מתוקה
  • קורט וניל

הוראות הכנה

הכנת הג'לי:

מערבבים היטב ג'לטין ומים ומניחים בצד ל-10 דקות.
מחממים מחית פטל, מיץ רימונים וסוכר ומוסיפים ג'לטין (שעורבב קודם עם המים).
מערבבים את כל החומרים בבלנדר מוט.

הכנת הקרם:

מערבבים ג'לטין ומים ומניחים בצד ל-10 דקות.
קוצצים שוקולד לבן בעזרת סכין. מניחים בקערה את השוקולד ואת ספוג הג'לטין יחד.
במקביל מערבבים היטב את שאר החומרים בסיר על אש נמוכה. חשוב להקפיד על ערבוב מתמיד עם מרית עד להסמכת המסה.
יוצקים על השוקולד וטוחנים בבלנדר מוט.
מניחים במקרר מכוסה בניילון נצמד.

הכנת מוס שוקולד לבן ורימונים:

מערבבים ג'לטין ומים ומניחים בצד ל-10 דקות
קוצצים שוקולד לבן. מניחים את השוקולד וספוג הג'לטין יחד בקערה.
במקביל מרתיחים חלב, מיץ רימונים ווניל ויוצקים על השוקולד. טוחנים מיד בבלנדר מוט.
מקציפים שמנת מתוקה לקצף רך במרקם יוגורט ומקפלים למסה.

הרכבת הכוס:

יוצקים את ג'לי הרימונים לכוס ומניחים במקרר כחצי שעה.
יוצקים מעל את הברולה וניל ומקררים כ-15 דקות.
יוצקים מוס רימונים ומקררים כ-20 דקות.

מקשטים בפירות יער מעל.

ברולה רימונים

תגובות