מתכון

קינוח כוסות מלכותי של שכבות שוקולד

לא חייבים להיתקע על עוגת דבש בסיום ארוחת החג, ניתן להכין קינוחים מרהיבים בכוסות המשלבים מגוון סממנים של ראש השנה. מתכון של של השף קונדיטור אורגד רואש מ"דן גורמה"

אורגד רואש, שף קונדיטור אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
אורגד רואש, שף קונדיטור אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:5 כוסות
כוס אליז'ה

רכיבים

לקראמבל המלוח:

  • 50 גרם אבקת שקדים
  • 75 גרם סוכר דמררה
  • 75 גרם קמח
  • 75 גרם חמאה
  • 25 גרם פקאן טחון
  • 15 גרם קקאו

לקרמו שוקולד ודבש: 

  • 350 גרם שמנת מתוקה
  • 80
  • גרם חלמון
  • 35  גרם סוכר
  • 190 גרם שוקולד מריר
  • 20
  • גרם דבש

לגאנש שוקולד מוקצף

  • 500
  • גרם שמנת מתוקה
  • 120  גרם שוקולד לחלב
  • 5 גרם ג'לטין
  • 25 גרם מים
  • קורט וניל

הוראות הכנה

הכנת הקראמבל המלוח:

מערבבים את כל החומרים במיקסר בעזרת וו-גיטרה עד לקבלת בצק פירורי.
אופים ב-160 מעלות כ-12 דקות ומקררים היטב.

הכנת קרמו שוקולד ודבש:

קוצצים היטב שוקולד מריר ומניחים מעליו את הדבש.

במקביל מערבבים היטב את שאר החומרים בסיר.

מבשלים על אש נמוכה ומערבבים ערבוב מתמיד עם מרית עד להסמכת המסה.

יוצקים על השוקולד וטוחנים בבלנדר מוט.

הכנת גאנש שוקולד מוקצף:

מערבבים היטב את הג'לטין והמים ומניחים בצד כ-10 דקות.

מרתיחים שמנת מתוקה ווניל ויוצקים על השוקולד.

מוסיפם ג'לטין ומערבבים עם בלנדר מוט.

מקררים כ-5 שעות לפני העבודה.

הרכבת הכוס:

יוצקים קראמבל קקאו בתחתית הכוס.

יוצקים מעל קרמו שוקולד מריר. שימו לב: עם השאריות ניצור את הטראפלס (ראו בהמשך)

מקררים כחצי שעה.

מקציפים במיקסר גאנש מוקצף עד לקבלת קצף יציב ומזלפים מעל הקרמו בעזרת צנטר משונן.

יצירת הטראפלס:

בעזרת כפית מסדרים את שארית הקרמו על נייר אפייה ומקררים כשעה. מגלגלים לכדורים לא אחידים טובלים בשוקולד וזורקים לקקאו. רצוי שהקקאו קר, על כן שימו במקרר כשעה לפני.

תגובות