מתכון

קינוח כוסות של ג'לי מייפל ותפוחים

למה להיתקע על עוגת דבש בסיום ארוחת החג כשניתן להגיש קינוחים מרהיבים בכוסות? למשל קינוח שכבות של ג'לי מייפל ותפוחים. מתכון של של השף קונדיטור אורגד רואש מ"דן גורמה"

אורגד רואש , שף קונדיטור אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
אורגד רואש , שף קונדיטור אורח
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קשה
מנות:8 כוסות
מייפל תפוחים
צילום: תומר אפלבאום

רכיבים

לג'לי מייפל:

  • 3 יחידות תפוחי עץ גראנד סמית'
  • 100 גרם מייפל
  • 70 מ"ל מים
  • 5 גרם ג'לטין
  • 20 מ"ל מים לג'לטין

למוס שוקולד לבן:

  • 105 מ"ל חלב
  • 220 גרם שוקולד לבן
  • 4 גרם ג'לטין
  • 20 מ"ל מים לג'לטין
  • 210 גרם שמנת מוקצפת

לאלמוגי שקדים:

  • 100 גרם חלבון
  • 25 מ"ל מים
  • 100 גרם סוכר
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 100 גרם אגוז לוז שלם טחון
  • 70 גרם חלבון
  • 80 גרם סוכר

הוראות הכנה

הכנת ג'לי מייפל:

מערבבים היטב את הג'לטין והמים ומניחים בצד כ-10 דקות.
בסיר קטן מרתיחים את המייפל והמים.
מוסיפים ג'לטין ומערבבים עם בלנדר מוט.
חותכים תפוחים לריבועים קטנים ומערבבים עם התערובת.

הכנת מוס שוקולד לבן:

מערבבים ג'לטין ומים ומניחים בצד ל-10 דקות.

קוצצים שוקולד לבן.

מניחים את השוקולד וספוג הג'לטין יחד.

במקביל מרתיחים את החלב.

יוצקים על השוקולד וטוחנים בבלנדר מוט.

מקציפים שמנת מתוקה לקצף רך במרקם יוגורט ומקפלים למסה.

הכנת אלמוגי שקדים:

במיקסר בעזרת מקצף שמים 100 גרם חלבון.

בסיר קטן על אש נמוכה מחממים סוכר ומים עד לקבלת בועות קטנות.

מקפלים לחלבון אגוז לוז ואבקת סוכר ואופים כ-20 דקות ב-160 מעלות.

מקררים ושוברים לחתיכות.

עוטפים ב-70 גרם חלבון והסוכר ואופים שוב ב- 160 מעלות כ-15 דקות

הרכבת הכוס:

יוצקים ג'לי מייפל תפוחים בתחתית הכוס ומקררים כ-20 דקות.

יוצקים מעל מוס שוקולד לבן.

מסדרים אבני שקדים מעל.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ