קינוח כוסות של ג'לי תפוחים ומוס שוקולד לבן - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון קינוח כוסות של ג'לי תפוחים ומוס שוקולד לבן

לא חייבים להיתקע על עוגת דבש בסיום ארוחת החג, ניתן להכין קינוחים מרהיבים בכוסות המשלבים מגוון סממנים של ראש השנה. מתכון של של השף קונדיטור אורגד רואש מ"דן גורמה"

דרגת קושי: קשה
תפוחים שקדים
תומר אפלבאום

רצוי להצטייד הכוסות יפות מסוגים שונים להעצמת הנראות של הקינוח. הקינוח בשניה הראשונה נראה קצת מסובך אבל כשמתחילים להכין אותו מבינים כמה הוא פשוט. בסוף התוצאה כל כך מרשימה שתגרוף מחמאות מכל אורח בשולחן החג.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

לג'לי תפוחים:

200  גרם מחית תפוחים    

40 גרם סוכר     

6 גרם ג'לטין   

30 מ"ל מים    

לבצק פריך:

330 גרם חמאה   

70 גרם אבקת סוכר       

2 גרם מלח     

1 גרם מלח ים 

300 גרם קמח     

60 גרם קורנפלור         

למוס שוקולד לבן שקדים:

50 מ"ל חלב     

60  מ"ל חלב שקדים       

250 גרם שוקולד לבן        

35 גרם מרציפן  

5 גרם ג'לטין   

25 מ"ל מים לג'לטין        

180 גרם שמנת מוקצפת  

הוראות הכנה

הכנת ג'לי תפוחים:

מערבבים היטב ג'לטין ומים ומניחים בצד ל-10 דקות.
מחממים מחית תפוחים ומוסיפים את הג'לטין.
מערבבים את כל החומרים בבלנדר מוט.

הכנת הבצק הפריך:

מנפים את הקמח, אבקת הסוכר והקורנפלור.

מערבבים את כל החומרים במיקסר בעזרת גיטרה.

אופים ב- 160 מעלות.

מיד עם תום האפייה מערבבים עם אבקת סוכר.

הכנת מוס שוקולד לבן ושקדים:

מערבבים ג'לטין ומים ומניחים בצד ל-10 דקות.

קוצצים היטב שוקולד לבן.

מניחים את השוקולד וספוג הג'לטין יחד.

במקביל מרתיחים חלב שקדים ומרציפן.

יוצקים על השוקולד וטוחנים בבלנדר מוט.

מקציפים שמנת מתוקה לקצף רך במרקם יוגורט ומקפלים למסה.

הרכבת הכוס :

יוצקים ג'לי תפוחים בכוס.

יוצקים מעל מוס שוקולד שקדים.

מסדרים בצק פריך.

מקשטים עם תפוח מיובש.

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות