מתכון

קינוח כוסות של ג'לי תפוחים ומוס שוקולד לבן

לא חייבים להיתקע על עוגת דבש בסיום ארוחת החג, ניתן להכין קינוחים מרהיבים בכוסות המשלבים מגוון סממנים של ראש השנה. מתכון של של השף קונדיטור אורגד רואש מ"דן גורמה"

אורגד רואש, שף קונדיטור אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
תפוחים שקדים
צילום: תומר אפלבאום
אורגד רואש, שף קונדיטור אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קשה

רצוי להצטייד הכוסות יפות מסוגים שונים להעצמת הנראות של הקינוח. הקינוח בשניה הראשונה נראה קצת מסובך אבל כשמתחילים להכין אותו מבינים כמה הוא פשוט. בסוף התוצאה כל כך מרשימה שתגרוף מחמאות מכל אורח בשולחן החג.

רכיבים

לג'לי תפוחים:

  • 200  גרם מחית תפוחים
  • 40 גרם סוכר
  • 6 גרם ג'לטין
  • 30 מ"ל מים

לבצק פריך:

  • 330
  • גרם חמאה
  • 70 גרם אבקת סוכר
  • 2 גרם מלח
  • 1 גרם מלח ים
  • 300 גרם קמח
  • 60 גרם קורנפלור

למוס שוקולד לבן שקדים:

  • 50 מ"ל חלב
  • 60  מ"ל חלב שקדים
  • 250 גרם שוקולד לבן
  • 35
  • גרם מרציפן
  • 5 גרם ג'לטין
  • 25 מ"ל מים לג'לטין
  • 180 גרם שמנת מוקצפת

הוראות הכנה

הכנת ג'לי תפוחים:

מערבבים היטב ג'לטין ומים ומניחים בצד ל-10 דקות.
מחממים מחית תפוחים ומוסיפים את הג'לטין.
מערבבים את כל החומרים בבלנדר מוט.

הכנת הבצק הפריך:

מנפים את הקמח, אבקת הסוכר והקורנפלור.

מערבבים את כל החומרים במיקסר בעזרת גיטרה.

אופים ב- 160 מעלות.

מיד עם תום האפייה מערבבים עם אבקת סוכר.

הכנת מוס שוקולד לבן ושקדים:

מערבבים ג'לטין ומים ומניחים בצד ל-10 דקות.

קוצצים היטב שוקולד לבן.

מניחים את השוקולד וספוג הג'לטין יחד.

במקביל מרתיחים חלב שקדים ומרציפן.

יוצקים על השוקולד וטוחנים בבלנדר מוט.

מקציפים שמנת מתוקה לקצף רך במרקם יוגורט ומקפלים למסה.

הרכבת הכוס:

יוצקים ג'לי תפוחים בכוס.

יוצקים מעל מוס שוקולד שקדים.

מסדרים בצק פריך.

מקשטים עם תפוח מיובש.

תגובות