עוף במרינדה על תבשיל עגבניות שרי ותרד - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

עוף במרינדה על תבשיל עגבניות שרי ותרד

מנה קלילה וטעימה שמשלבת בין חזה עוף במרינדה לתבשיל מהיר. מתכון של השף אלרן בוזגלו ממסעדת "אדום"

דרגת קושי: קל
מנת עוף בבלסמי עם עגבניות שרי ותרד
אפרת ליכטנשטט
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

לעוף במרינדה:

4 פרוסות חזה עוף במשקל 150 גרם כל אחת

1 כוס חומץ בלסמי

1 עלה דפנה

1/2 כפית גרגירי כוסברה

1 ענף של תימין טרי או 1/2 כפית תימין יבש

1 ענף קטן של רוזמרין (אופציונלי)

2 שיני שום מעוכות

5-8 גרגירי פלפל שחור מרוסקים

1/8 כפית מלח

4 כפיות שמן זית

לתבשיל העגבניות והתרד

1 כף שמן זית

1 שן שום פרוסה

2 כוסות עגבניות שרי שלמות

2 כוסות דחוסות של עלי תרד בייבי או עלי תרד חתוכים לרצועות דקים

מלח, פלפל ומעט אגוז מוסקט טחון

הוראות הכנה

הכנת העוף במרינדה:

שמים את החומץ הבלסמי וכל שאר הרכיבים בסיר קטן ומבשלים על להבה בינונית עד שמחצית מהחומץ התאדתה*.

מצננים מעט את הנוזל עד שהוא חמים למגע.

בעזרת סכין חדה, חורצים בחזה העוף קווים בעומק של כ-1/2 ס״מ לאורך, לרוחב ומעט באלכסון, כך שייוצרו על החזה חיתוכים בצורת מעוין.

בקערה, לשים מעט את נתחי החזה ויוצקים מעליהם את כל החומץ המצומצם, כך שהוא יחדור ויכסה את כל שטח הפנים. מזלפים מעל את שמן הזית.

מכסים את הקערה בניילון נצמד או מכסה ומשרים כ-12 שעות .

ביום שלמחרת, מוציאים את הנתחים מהמשרה ומסירים, במידה ויש, את עשבי התיבול והתבלינים מהעוף.

מניחים בתבנית לצלייה בתנור - כדאי על נייר אפייה או אלומיניום.

מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות וצולים במשך כ- 25 דקות.

אפשר גם לצלות על גריל גז או פחמים. במידה וצולים על פחמים: הנתחים צריכים להיות מעל הגריל בגובה של כ-25 ס״מ, ללא להבה חיה ומומלץ עם מכסה.

בשני המקרים, יש שתי בדיקות שאפשר לבצע כדי לוודא את מידת הבישול:

גישה הטכנולוגיה - באמצעות מד חום לבשר, נועצים בחזה ובודקים שהטמפרטורה הפנימית נמצאת בטווח של 69-73 מעלות.

גישת המגע - לוחצים במרכז החזה עם האצבע, המגע צריך להיות מאוד קפיצי.

כשחזה העוף מגיע למידת העשייה הרצויה, נותנים לו לנוח דקה ופורסים אותו לפרוסות דקות.

הכנת תבשיל העגבניות והתרד:

מחמים את השמן במחבת בקוטר של כ-30 ס"מ עד שהוא חם מאוד.

מוסיפים בהזהירות את העגבניות ומשחימים מעט על אש גבוהה.

מתבלים במלח ופלפל ומנמיכים את האש.

מוסיפים את השום, מבשלים דקה נוספת, מוסיפים גם את התרד ומבשלים עד שנפחו יורד לגמרי. טועמים ומתקנים תיבול.

מגישים בצלחת מעט עמוקה שכבה מתבשיל העגבניות והתרד ומעל את חזה העוף.

טיפים

*הנה ארבע שיטות לבדיקה אם מחצית מכמות החומץ התאדתה:

1. שיטת הנפח - התחלנו בכוס (250 מ״ל) ולכן כעת אם נעביר את הנוזל לכוס אפשר לראות כמה מהנוזל התאדה.

2. שיטת המשקל - החומץ ישקול כמעט 250 גרם ולכן אם נשפוך לכלי קיבול על משקל מטבח מאופס, אנחנו אמורים לראות שכעת המשקל יראה 125 גרם.

3. שיטת גובה נוזל - בודקים באיזה גובה בדפנות הסיר הנוזל היה בהתחלה ומעריכים היכן יהיה מחצית הגובה בסיר - אליו נשאף.

4. בדיקת המרקם - ככל שיתארך הבישול, יקבל מרקם של סירופ. כשמכניסים כף והנוזל מכסה בעדינות את גב הכף בשכבה דקה משמע שהוא מוכן .



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות