מתכון

בלונדיס דבש ואגוזים

הכירו את האחים הבהירים של הבראוניז: בלונדיס דבש עם תוספת מליחות וטוויסט עם אגוזים מקורמלים בדבש ומעט מלח. התוצאה: קינוח שגם מתנגדי עוגת הדבש הנחרצים ביותר יאהבו. מתכון של השף קונדיטורית מאיה כהן מליזלוטה

מאיה כהן, שף קונדיטורית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
מאיה כהן, שף קונדיטורית אורחת
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:תבנית או רינג בגודל 30X40
בלונדיס

רכיבים

לבלילת הבלונדיז:

  • 350 גרם חמאה
  • 200 גרם סוכר דמררה
  • 200 גרם סוכר לבן
  • 100 גרם דבש
  • 2 כפיות מחית וניל
  • 4 ביצים
  • 2 אספרסו קצר (60 מ"ל)
  • 450 גרם קמח
  • 5 גרם אבקת אפייה
  • 8 גרם מלח

לאגוזים:

  • 400 גרם אגוזים מסוגים שונים (פקאן, מלך, לוז, שקדים)
  • 5 גרם מלח
  • 20 גרם דבש

הוראות הכנה

שוטפים את האגוזים במים ומסננים. מערבבים עם דבש ומלח.

קולים את תערובת האגוזים בתנור, בחום של 170 כ-10 דקות, עד שהם מזהיבים מעט אך לא משחימים. מצננים.

במיקסר עם וו גיטרה מערבבים חמאה, וניל, שני סוגי סוכר ודבש. במהלך הערבוב מנקים את דפנות המיקסר מספר פעמים.

מוסיפים ביצים ואספרסו בהדרגה, תוך כדי ערבוב במהירות בינונית. מוסיפים ביצים רק כאשר הכמות הנוספת נטמעה בתערובת. במהלך הערבוב מנקים את דפנות המיקסר מספר פעמים.

מוסיפים מלח, אבקת אפייה וקמח, ומערבבים רק עד שנטמע בתערובת.

מוסיפים מחצית מכמות האגוזים ומערבבים רק עד שנטמעים בתערובת.

משטחים את הבלילה בתבנית או רינג בגודל 30X40 מרופדים נייר אפייה משומן.

מפזרים את יתרת האגוזים מעל הבלילה.

אופים ב- 160 מעלות כ- 27 דקות. הבלונדיז צריכים להשאר מעט לחים ולהראות לא אפויים.

תגובות