איך מכינים רגל קרושה? - מתכונים לראש השנה 2017 - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון איך מכינים רגל קרושה?

אחת הקלאסיקות של המטבח היהודי המזרח אירופאי שהולכות ונעלמות מהעולם, יכולה לעשות קאמבק אצלכם במטבח וזה לא כל כך קשה. השף זמי שרייבר ממסעדת סנדר יוליך אתכם צעד אחרי צעד בדרך לרגל קרושה המושלמת

8-10 מנות דרגת קושי: בינוני
רגל קרושה
מיטל סלמון

את הרגל הקרושה מכינים מעצמות רגל הפרה או מהברך. יש המשלבים את שניהם. את עצמות הבשר מבשלים בישול ממושך ואיטי עד שהם מתרככים כליל. להעשרת הטעמים מוסיפים לבישול שום, בצל ותבלינים. יש המעדיפים לקצר את התהליך בבישול בסיר לחץ. אצלנו בבית ממליצים לא לזרז תהליכים ולהקפיד על בישול ארוך וסבלני. כמה שיותר ארוך על אש קטנה יותר טוב. קחו בחשבון שההכנה של רגל קרושה דורשת זמן בישול רב והתערובת צריכה לנוח במקרר במשך כמה שעות. 

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 3

רכיבים

1 ק"ג רגל עגל 

200 גרם ברך עגל

3 בצלים עם קליפה

4-5 עלי דפנה

4-5 גרגירי פלפל אנגלי

חצי ראש שום קצוץ

כפית וחצי מלח

כפית פלפל שחור

ליטר וחצי מים

הוראות הכנה

בסיר עם מים מבשלים על אש קטנה את עצמות הבשר למשך 10 שעות לפחות (אפשר גם עד 20 שעות, אך לא חייבים), מוסיפים מים במידת הצורך.

מוסיפים את הבצל, עלי הדפנה, השום והתבלינים ומבשלים ל-4 שעות נוספות.

מסננים את הנוזלים לקערה ומפרידים את הבשר מהעצמות. קוצצים את הבשר דק דק ומחזירים לקערה עם הנוזלים. יוצקים את התערובת לתבנית מלבנית או לחילופין תבנית עם שקעים שיקלו על הגשה אחידה. מכניסים למקרר למשך כמה שעות עד שנוזל נקרש. מגישים עם פלחי לימון, חרדל וחזרת. 

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות