סירות ירקות לצד שעועית ירוקה - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון סירות ירקות לצד שעועית ירוקה

4 סועדים דרגת קושי: בינוני
סירות ירקות לצד שעועית ירוקה
דודו בכר
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

4 כפות שמן זית

3 תפוחי אדמה

2 חצילונים או 1 גדול

2 עגבניות גדולות

1 כפית כורכום

כ-25 תרמילי שעועית ירוקה

מיץ מ-1/2 לימון

מלח ופלפל שחור גרוס

למלית:

80 גרם אגוזי מלך

5 שיני שום, קלופות (עדיף טרי)

1/2 צרור פטרוזיליה, שטופה

1/2 צרור כוסברה, שטופה

מלח ופלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

קולפים את תפוחי האדמה וחוצים אותם לאורך. בעזרת כף יוצרים בהם גומה רחבה (חשוב להשאיר שוליים ברוחב של כ-1 ס"מ). מסירים את הראש של החצילים, חוצים לאורך ויוצרים גם בהם גומה עם שוליים. אם משתמשים בחציל גדול, חוצים אותו גם לרוחב. את מה שנשאר מריקון הירקות שומרים בצד לצורך המילוי. אפשר לזלף על סירות הירקות מעט מיץ לימון טרי כדי שלא ישחירו.

הכנת המילוי:

במעבד מזון טוחנים את כל המצרכים עד לקבלת מלית. אם המלית יבשה מדי, ניתן להוסיף מעט שמן זית ומים תוך כדי פעולת מעבד המזון.

בסיר רחב ושטוח מחממים את שמן הזית. מגרדים פנימה את העגבניות ומוסיפים את התבלינים (כורכום, מלח ופלפל). מערבבים היטב. ממלאים את הירקות במלית ומסדרים בסיר. יוצקים מים כך שיגיעו לחצי מגובה הירקות. מנמיכים את האש ומכסים. ממשיכים בבישול כ-45 דקות. לאחר מכן, מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כדי להזהיב את הירקות מלמעלה, למשך כ-10 דקות. בינתיים, מסירים מהשעועיות הירוקות את העוקץ ושוטפים היטב. מחממים שפע מים בסיר, וכאשר המים הרותחים – מעבירים פנימה את השעועיות. מבשלים 5 דקות, מסננים
ושוטפים במים קרים. מומלץ
לתבל במעט מלח, פלפל שחור ומיץ מ-1/2 לימון ו/או גרידת לימון

הגשה:

מניחים את השעועיות המבושלות בכלי רחב, ועליהן וביניהן מסדרים את סירות הירקות.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות