מתכון

תבשיל בקר עם תרד ואפונה

מנה שתפאר כל שולחן עם תבשיל פיקנטי של צוואר בקר עם עשבי תיבול ים־תיכוניים, תרד ואפונה

מתן שופן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
מתן שופן
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:בינוני
מנות:4 סועדים
תבשיל בקר עם תרד ואפונה טרייה

רכיבים

  • 3 כפות שמן זית
  • 800 גרם בשר צוואר, חתוך לקוביות
  • 1 בצל יבש, קצוץ
  • 1 כפית הריסה
  • 1 מקל קינמון
  • 5 שיני שום קלופות וקצוצות, עדיף טרי
  • כ-200 גרם עלי תרד
  • 1/2 צרור כוסברה, שטוף וקצוץ
  • עלים מ-1/2 צרור נענע
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • כ-30 תרמילי אפונה טרייה

הוראות הכנה

על אש בינונית מחממים 1 כף שמן. כאשר הסיר חם, מעבירים פנימה את קוביות הבשר וצורבים היטב מכל הצדדים. מוציאים לכלי. מעבירים לסיר את הבצל ומאדים עד שהוא הופך לשקוף. מוסיפים לסיר את ההריסה, הקינמון ועוד 2 כפות שמן זית. מערבבים היטב. מוסיפים את שיני השום הקצוצות והתרד, ומערבבים היטב. ממשיכים בבישול עד שהתרד מאבד משמעותית מנפחו. מתבלים במלח ופלפל שחור, מערבבים. מסדרים מעל את קוביות הבשר ומעליהן מפזרים את הכוסברה הקצוצה ועלי הנענע. מנמיכים את האש, מכסים וממשיכים בבישול עוד כשעתיים וחצי, או עד שהבשר רך. בינתיים מחלצים את גרגרי האפונה מהתרמילים. מוסיפים אותם לתבשיל כאשר הבשר רך, וממשיכים בבישול (ללא כיסוי) עוד כ-20 דקות. מכבים את האש. מומלץ להגיש לצד אורז לבן.

תגובות