תבשיל בקר עם תרד ואפונה טרייה - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון תבשיל בקר עם תרד ואפונה טרייה

4 סועדים דרגת קושי: בינוני
תבשיל בקר עם תרד ואפונה טרייה
דודו בכר
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

3 כפות שמן זית

800 גרם בשר צוואר,

חתוך לקוביות

1 בצל יבש, קצוץ

1 כפית הריסה

1 מקל קינמון

5 שיני שום קלופות וקצוצות,

עדיף טרי

כ-200 גרם עלי תרד

1/2 צרור כוסברה, שטוף וקצוץ

עלים מ-1/2 צרור נענע

מלח ופלפל שחור גרוס

כ-30 תרמילי אפונה טרייה

הוראות הכנה

על אש בינונית מחממים 1 כף שמן. כאשר הסיר חם, מעבירים פנימה את קוביות הבשר וצורבים היטב מכל הצדדים. מוציאים לכלי. מעבירים לסיר את הבצל ומאדים עד שהוא הופך לשקוף. מוסיפים לסיר את ההריסה, הקינמון ועוד 2 כפות שמן זית. מערבבים היטב. מוסיפים את שיני השום הקצוצות והתרד, ומערבבים היטב. ממשיכים בבישול עד שהתרד מאבד משמעותית מנפחו. מתבלים במלח ופלפל שחור, מערבבים. מסדרים מעל את קוביות הבשר ומעליהן מפזרים את הכוסברה הקצוצה ועלי הנענע. מנמיכים את האש, מכסים וממשיכים בבישול עוד כשעתיים וחצי, או עד שהבשר רך. בינתיים מחלצים את גרגרי האפונה מהתרמילים. מוסיפים אותם לתבשיל כאשר הבשר רך, וממשיכים בבישול (ללא כיסוי) עוד כ-20 דקות. מכבים את האש. מומלץ להגיש לצד אורז לבן.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות