שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מתכון

תבשיל בקר עם תרד ואפונה

מנה שתפאר כל שולחן עם תבשיל פיקנטי של צוואר בקר עם עשבי תיבול ים־תיכוניים, תרד ואפונה

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
מתן שופן
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:בינוני
מנות:4 סועדים
תבשיל בקר עם תרד ואפונה טרייה
צילום: דודו בכר

רכיבים

  • 3 כפות שמן זית
  • 800 גרם בשר צוואר,
  • 1 בצל יבש, קצוץ
  • 1 כפית הריסה
  • 1 מקל קינמון
  • 5 שיני שום קלופות וקצוצות,
  • כ-200 גרם עלי תרד
  • 1/2 צרור כוסברה, שטוף וקצוץ
  • עלים מ-1/2 צרור נענע
  • כ-30 תרמילי אפונה טרייה

הוראות הכנה

על אש בינונית מחממים 1 כף שמן. כאשר הסיר חם, מעבירים פנימה את קוביות הבשר וצורבים היטב מכל הצדדים. מוציאים לכלי. מעבירים לסיר את הבצל ומאדים עד שהוא הופך לשקוף. מוסיפים לסיר את ההריסה, הקינמון ועוד 2 כפות שמן זית. מערבבים היטב. מוסיפים את שיני השום הקצוצות והתרד, ומערבבים היטב. ממשיכים בבישול עד שהתרד מאבד משמעותית מנפחו. מתבלים במלח ופלפל שחור, מערבבים. מסדרים מעל את קוביות הבשר ומעליהן מפזרים את הכוסברה הקצוצה ועלי הנענע. מנמיכים את האש, מכסים וממשיכים בבישול עוד כשעתיים וחצי, או עד שהבשר רך. בינתיים מחלצים את גרגרי האפונה מהתרמילים. מוסיפים אותם לתבשיל כאשר הבשר רך, וממשיכים בבישול (ללא כיסוי) עוד כ-20 דקות. מכבים את האש. מומלץ להגיש לצד אורז לבן.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ