מתכון

קראמבל חם בפירות ויין

קראמבל או שטרוייזל היא ספק עוגה ספק קינוח חם, אותו אוכלים בכף הישר מהתבנית

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
קראמבל חם בשזיפים ויין
צילום: לימור לניאדו תירוש
לימור לניאדו תירוש
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל

שחקו עם הפירות הטריים לפי העונה, בחורף תותים או פירות יער ובקיץ שזיפים, דובדבנים, תאנים או אפרסקים.

רכיבים

  • תבנית חסינת חום מרובעת או עגולה בקוטר 26
  • 15-10 (750 גרם) שזיפים אדומים חצויים ומגולענים
  • 20 שזיפים מיובשים מגולענים וחצויים
  • חצי כוס מים
  • חצי כוס יין אדום
  • חצי כפית קינמון
  • 2 כפות סוכר לבן או חום כהה

לקראמבל:

  • כוס (140 גרם) קמח מנופה
  • שליש כוס סולת
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר לבן
  • 150 גרם חמאה קרה מאוד, חתוכה לקוביות קטנות
  • 100 גרם אגוזי מלך קצוצים גס

הוראות הכנה

מרתיחים בסיר בינוני מים, יין וקינמון, מוסיפים את השזיפים המיובשים ומכבים את האש. משרים למשך חצי שעה. מסננים היטב. מעבירים את השזיפים החצויים ואת תכולת המסננת לתבנית משומנת בחמאה. מפזרים מעל סוכר. מחממים תנור ל-180 מעלות.

שמים בקערה את כל מרכיבי הקראמבל (מלבד האגוזים) ומפוררים בזריזות בין כפות הידיים עד קבלת פירורי בצק. מוסיפים אגוזים ומפוררים באופן שווה על פני השזיפים. אופים 50 דקות. מגישים חם למרכז השולחן ואוכלים עם כף היישר מהתבנית לצד קרם פרש, שמנת חמוצה או גלידת וניל.

תגובות