שוק טלה עם כרוב ממולא באורז וערמונים - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון שוק טלה עם כרוב ממולא באורז וערמונים

על שולחן חג יווני יעלו מנות מסורתיות דוגמת כרוב ממולא באורז וטלה, ולמנה עיקרית יוגש לרוב טלה שחום שבשרו רך ונופל מהעצם. מתכון של השף רועי גנצולה

8-10 מנות דרגת קושי: קל
שוק טלה עם כרוב ממולא
לימור לניאדו תירוש
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

שוק טלה עם העצם במשקל 3 קילו

צרור תימין
בקבוק יין לבן יבש
קילו ענבים אדומים או חצי קילו גרגירי רימון
כוס מים

לכרוב הממולא:

כרוב בלאדי ‏(25 עלים למילוי‏)
כוס וחצי אורז בסמטי או פרסי שטוף
3 כפות שמן זית
2 כרישות קצוצות לחצאי עיגולים
2 בצלים גדולים קצוצים
כף מרווה קצוצה
כוס יין לבן יבש
50 גרם חמאה
חצי כוס אוכמניות מיובשות
300 גרם ערמונים ‏(בוואקום‏) קצוצים
כפית מלח
כפית פלפל שחור
גרידה מחצי תפוז או לימון

הוראות הכנה

שמים בקערה את הענבים או גרגירי רימון, כותשים עם מזלג עד שכל המיץ יוצא ‏(משאירים את הקליפות‏), מוסיפים לקערה יין לבן ותימין. חורצים בסכין חדה את השוק בצורת שתי וערב בעומק חצי ס”מ. מניחים את השוק בתבנית תנור עמוקה, מוזגים את תערובת הענבים, מעסים את שוק היטב ומשרים למשך לילה. הופכים מדי פעם. שולפים את השוק מהתבנית, מסננים את הנוזלים ושומרים בצד. מחזירים את השוק לתבנית. מחממים תנור ל–200 מעלות. שופכים את נוזלי ההשריה על הטלה, מכסים ברדיד אלומיניום וצולים למשך שעה וחצי. בזמן הצלייה מכינים את הכרוב הממולא.
הכרוב הממולא: מחממים במיקרו את חצאי הכרוב בתוך שקית קשורה, עד להתרככות העלים ‏(עשר דקות‏). אפשר לרכך גם בחליטה במים רותחים ל–8 דקות, וקירור במי קרח מיד לאחר החליטה.

המלית: מטגנים כרישה על אש קטנה רבע שעה, מערבבים מדי פעם ושומרים שלא ישחים. מוסיפים בצלים וממשיכים בטיגון עד שקיפות. מוסיפים מרווה ומטגנים שתי דקות. מוזגים יין ומצמצמים עד שמקבלים 3 כפות נוזלים. מכבים, מוסיפים חמאה ומערבבים עד המסתה. בקערה מערבבים אורז, תערובת בצלים, אוכמניות, ערמונים ומתבלים. מערבבים היטב. מניחים על קרש חיתוך מלבן קטן של עלה כרוב עדין ודק ‏(ללא החלק עם הנימים העבים‏), שמים בתוכו מעט מהמלית, סוגרים את שולי העלה משני הצדדים ומגלגלים. מורידים את טמפרטורת התנור ל–180 מעלות. מוסיפים לתבנית את הכרוב הממולא כשצדו הנוטה להיפתח כלפי מטה, וצולים חצי שעה עם כיסוי הרדיד. מוציאים את הכיסוי וצולים עוד חצי שעה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות