מוסר ים בפלפלים ותפוחי אדמה, עם שמנת חמוצה ואנשובי - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון מוסר ים בפלפלים ותפוחי אדמה, עם שמנת חמוצה ואנשובי

מתכון של רועי גנצולה, השף של מסעדת קלמטה

6 מנות דרגת קושי: קל
מוסר ים בפלפלים
לימור לניאדו תירוש
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

600 גרם פילה מוסר ים ‏(עם העור‏) פרוס לשישה נתחים

רבע כפית מלח גס
רבע כוס שמן זית

לסלט:

7 פלפלים שרופים מצבעים שונים, קלופים וקרועים לנתחים קטנים
3 תפוחי אדמה מבושלים במים עם מעט מלח עד ריכוך לרמת אל דנטה
2 כפות שמן זית
כף אורגנו טרי
15 יחידות זיתי קלמטה מגולענים
חצי כפית פלפל שאטה גרוס
גרדה מלימון אחד
3 כפות חומץ שרי
4 כפות שמן זית
חצי כפית מלח

לרוטב שמנת חמוצה ואנשובי:

צנצנת אנשובי כבוש עם שמן
‏(100 גרם עם השמן‏)
צרור קטן של עלי בזיליקום
מכל שמנת חמוצה של פעם
‏(27% שומן‏)

הוראות הכנה

חצי שעה לפני ההכנה מוציאים את הדג מהמקרר. בקערה מערבבים את חומרי הסלט: פלפלים, תפוחי אדמה, אורגנו, זיתי קלמטה, שאטה, גרדת לימון, חומץ שרי, שמן זית ומלח. במעבד מזון או בלנדר טוחנים בזיליקום ואנשובי יחד עם שמן האנשובי. מוסיפים שמנת חמוצה, מערבלים קצרות. ממליחים את הדג. מחממים מחבת עם שמן זית ומשחימים את הדג כשצד העור כלפי מטה למשך ארבע דקות. הופכים, צולים חצי דקה. מניחים כף מרוטב השמנת בצלחת, מניחים מעל את הדג ומעליו את סלט הפלפלים המתובלים. מגישים מיד.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות