מתכון

סלט דלעת עם לימון כבוש וגרעיני דלעת

מתכון של רועי גנצולה, השף של מסעדת קלמטה

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
לימור לניאדו תירוש
דירוג הגולשים
4.5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:6 מנות
סלט דלעת עם לימון כבוש
צילום: לימור לניאדו תירוש

רכיבים

  • 2 דלוריות קטנות ‏(קילו‏)
  • 3 כפות שמן זית
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • כף וחצי לימון כבוש קצוץ קטן
  • 2 כפות דבש
  • חצי כפית פפריקה חריפה
  • רבע כפית פפריקה מתוקה
  • רבע כפית מלח
  • 4 כפות זרעי דלעת

הוראות הכנה

מקלפים את הדלורית עם קולפן וחותכים לקוביות בגודל של 1 ס”מ. מחממים תנור ל–220 מעלות. מושחים את הדלורית בשמן זית, מלח ופלפל שחור וצולים רבע שעה או עד שהקוביות רכות. מצננים ומעבירים לקערה.
מתבלים בלימון כבוש, דבש, פפריקה מתוקה וחריפה, ומעט מלח. מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים גרעיני דלעת ומגישים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ