מתכון

סלט קלמרי חם עם ארטישוק ירושלמי על יוגורט שומשום

מתכון של רועי גנצולה, השף של מסעדת קלמטה

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
לימור לניאדו תירוש
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
מנות:6 מנות
סלט קלמרי
צילום: לימור לניאדו תירוש

רכיבים

  • 5 יחידות ‏(200 גרם לאחר קילוף‏) של ארטישוק ירושלמי קלוף וחתוך לקוביות בעובי 2 ס”מ
  • 2 כפות שמן זית
  • רבע כפית מלח
  • 3 כפות יין לבן
  • 2 בצלים לבנים חצויים ופרוסים לטבעות בעובי 1 ס”מ
  • 3 כפות שמן זית
  • רבע כפית מלח
  • 300 גרם קלמרי טרי שטוף ומיובש היטב
  • 3 כפות שמן זית
  • רבע כפית מלח
  • 2 עגבניות מיובשות בשמן זית,
  • קצוצות קטן
  • 2 עגבניות חלוטות פרוסות לשישיות ללא הגרעינים או 10 עגבניות שרי חצויות
  • כף שמן זית
  • כף מיץ לימון
  • כוס עלי בזיליקום, פטרוזיליה, זעתר ונענע
  • 4 כפות יוגורט עזים או כבשים חמצמץ
  • 2 כפות שומשום קלוי

הוראות הכנה

מחממים תנור ל–220 מעלות. מניחים ארטישוק ירושלמי בתבנית, מתבלים בשמן זית, מלח ויין. מכסים בנייר כסף וצולים עשר דקות. מוציאים את נייר הכסף וצולים למשך 10–15 דקות נוספות ‏(עד התרככות‏) ומצננים. מושחים בצלים בשמן ומלח ומטגנים במחבת עם תחתית עבה על אש גבוהה עד השחמה, מצננים ומעבירים לצלחת. מחממים את אותה המחבת לחום גבוה, מניחים קלמארי, ממליחים ומזליפים שמן זית מעל. לא מערבבים. לאחר שלוש דקות מערבבים וצולים למשך דקה. בקערה מערבבים ארטישוק ירושלמי, בצלים, עגבניות מיובשות וטריות וקלמארי צלוי. מתבלים בשמן זית ומיץ לימון. מערבבים את כל המרכיבים יחד עם עלי התבלין ומגישים על מצע של יוגורט מעורבב עם שומשום, שהוכן לפני ההגשה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ