מתכון

טארט פילו עם חבושים ושקדים

מתכון של רועי גנצולה, השף של מסעדת קלמטה

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
לימור לניאדו תירוש
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:6 מנות אישיות
חבושים

רכיבים

  • 3 חבושים
  • 4 כוסות מים
  • 100 גרם סוכר
  • מקל קינמון
  •  מקל וניל חצוי

להכנת הבצק:

  • 18 עלי פילו בגודל 15 על 15 ס”מ
  • 200 גרם חמאה מומסת
  • קינמון טחון
  • סוכר לבן

לקרם שקדים:

  • 180 גרם שקדים לבנים טחונים
  • 60 גרם חמאה חתוכה לקוביות
  • 120 גרם סוכר
  • ביצה

להגשה:

  • כוס שקדים מולבנים, קצפת

הוראות הכנה

מקרצפים עם ספוגית נקייה את קליפת החבושים משאריות הפלומה האפורה־חומה ‏(רובה נושרת בזמן הבשלת הפרי‏), חותכים לרבעים ומזליפים מיץ לימון. מניחים את פלחי החבושים בסיר בינוני יחד עם ארבע כוסות מים, מרתיחים ומבשלים ללא מכסה רבע שעה. בעזרת כף מחוררת מוציאים את פלחי החבוש למסננת. מצננים, קולפים את הקליפה, מגלענים וחוצים לשניים כל רבע. בסיר בינוני שמים חבושים, מוזגים מים עד כיסוי, סוכר, מקל קינמון ומקל וניל. מרתיחים ומבשלים חצי שעה מכוסה או עד התרככות מלאה. מצננים בתוך הנוזלים ומסננים. מערבבים את השקדים, החמאה והסוכר בבלנדר. מוסיפים את הביצה ומערבבים. מצננים ומכניסים לשק זילוף.

לוקחים עלה פילו וחותכים לריבועים בגודל 15 על 15 ס”מ. מורחים עלה בחמאה מומסת, מפזרים מעט סוכר ומעט קינמון ושמים עלה פילו נוסף מעל. חוזרים על הפעולה פעם נוספת ומניחים עלה פילו נוסף. סה”כ שלושה עלים ושתי הברשות. בזמן ההכנה חשוב לכסות את עלי הפילו במטלית לחה כדי שלא יתייבשו.

מניחים את שכבות הפילו שהוברשו בתבנית אישית בקוטר 12 ס”מ, מרוחה בחמאה מומסת, ומצמידים היטב לתחתית ולדפנות. מזליפים קרם שקדים ומעליו מסדרים את החבושים המסוננים. מחממים תנור ל–170 מעלות. מפזרים שקדים פרוסים ואופים חצי שעה, מפדרים באבקת סוכר ומגישים לצד קצפת ‏(לא ממותקת‏).

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ