טארט פילו עם חבושים ושקדים - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון טארט פילו עם חבושים ושקדים

מתכון של רועי גנצולה, השף של מסעדת קלמטה

6 מנות אישיות דרגת קושי: קל
חבושים
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

3 חבושים

4 כוסות מים
100 גרם סוכר
מקל קינמון
 מקל וניל חצוי

להכנת הבצק:

18 עלי פילו בגודל 15 על 15 ס”מ
200 גרם חמאה מומסת
קינמון טחון
סוכר לבן

לקרם שקדים:

180 גרם שקדים לבנים טחונים
60 גרם חמאה חתוכה לקוביות
120 גרם סוכר
ביצה

להגשה:

כוס שקדים מולבנים, קצפת

הוראות הכנה

מקרצפים עם ספוגית נקייה את קליפת החבושים משאריות הפלומה האפורה־חומה ‏(רובה נושרת בזמן הבשלת הפרי‏), חותכים לרבעים ומזליפים מיץ לימון. מניחים את פלחי החבושים בסיר בינוני יחד עם ארבע כוסות מים, מרתיחים ומבשלים ללא מכסה רבע שעה. בעזרת כף מחוררת מוציאים את פלחי החבוש למסננת. מצננים, קולפים את הקליפה, מגלענים וחוצים לשניים כל רבע. בסיר בינוני שמים חבושים, מוזגים מים עד כיסוי, סוכר, מקל קינמון ומקל וניל. מרתיחים ומבשלים חצי שעה מכוסה או עד התרככות מלאה. מצננים בתוך הנוזלים ומסננים. מערבבים את השקדים, החמאה והסוכר בבלנדר. מוסיפים את הביצה ומערבבים. מצננים ומכניסים לשק זילוף.

לוקחים עלה פילו וחותכים לריבועים בגודל 15 על 15 ס”מ. מורחים עלה בחמאה מומסת, מפזרים מעט סוכר ומעט קינמון ושמים עלה פילו נוסף מעל. חוזרים על הפעולה פעם נוספת ומניחים עלה פילו נוסף. סה”כ שלושה עלים ושתי הברשות. בזמן ההכנה חשוב לכסות את עלי הפילו במטלית לחה כדי שלא יתייבשו.

מניחים את שכבות הפילו שהוברשו בתבנית אישית בקוטר 12 ס”מ, מרוחה בחמאה מומסת, ומצמידים היטב לתחתית ולדפנות. מזליפים קרם שקדים ומעליו מסדרים את החבושים המסוננים. מחממים תנור ל–170 מעלות. מפזרים שקדים פרוסים ואופים חצי שעה, מפדרים באבקת סוכר ומגישים לצד קצפת ‏(לא ממותקת‏).



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות