סלט קפונטה - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון סלט קפונטה

מתכון זה מאפיין את ההשפעות של המטבח הערבי הסיציליאני המשלב בין טעמי חמוץ מתוק וחצילים. מתכון של השף רועי סופר ממסעדת בינדלה

4 סועדים דרגת קושי: קל
קפונטה מסיציליה
תומר אפלבאום
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

300 גרם קוביות חציל

2.5 כפות שמן זית

כף שמן שום (ניתן להכין לבד, בהשריית שיני שום בשמן)

2 כפות שמן זית

90 גרם סלרי אמריקאי חתוך לאלכסונים דקים

90 גרם קוביות קונקסה עגבניה (קוביות קטנות רק מהבשר ללא זרעים)

20 גרם צלפים (2 כפות)

20 זיתים ירוקים מגולענים

פלפל שאטה (קורט) חובבי החריף יוסיפו עוד.

10 גרם נענע קצוצה דק

5 גרם אורגנו

2 כפות מי סוכר

2 כפות חמוץ בן יין אדום.

חצי בצל גדול קצוץ לקוביות קטנות.

מלח, לפי טעם

הוראות הכנה

בקערה מערבבים את קוביות החציל עם 2.5  כפות שמן זית, ממליחים ואופים כעשר דקות בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות עד להזהבה וריכוך.

בסיר רחב מחמים את יתרת שמן הזית  ושמן השום. מוסיפים בצל וקורט מלח. מאדים על אש גבוהה כעשר דקות תוך כדי ערבוב.

מוסיפים סלרי ואת פלפל השאטה לעוד כשבע דקות לריכוך חלקי.

מנמיכים אש, מוסיפים את קוביות העגבניה, צלפים, זיתים, אורגנו ונענע ומאדים לחמש דקות נוספות.

מוסיפים את החצים וממשיכים לאדות חמש דקות נוספות.

מוסיפים חומץ בין יין, מי סוכר ומצמצמים עד שהנוזלים מתאדים והסלט יבש.
טועמים ומוסיפים מלח במידת הצורך.

ניתן להגיש חם או קר.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות