מתכון

פסטה סרדינים סיציליאנית

אחת המנות האופייניות ביותר לסיציליה. מתכון זה מביא את ההשפעה הערבית של חומרי הגלם הלא אופייניים למטבח האיטלקי. מתכון של השף רועי סופר

רועי סופר, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
רועי סופר, שף אורח
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
מנות:4 סועדים
פסטה סרדינים סיציליאנית
צילום: תומר אפלבאום

רכיבים

חומרים לפסטה:

  • 250 גרם קמח דורום
  • 250 גרם קמח '00' לפסטה.
  • חצי כוס + שתי כפות מים קרים.
  • שתי כפות שמן זית
  • כפית מלח.

הכנת הפסטה:

  • מכניסים את כל המרכיבים למיקסר עם וו לישה.
  • לשים במהירות נמוכה עד להיווצרות כדור בצק וממשיכים ללוש עוד 10 דקות.
  • מכבים המיקסר , עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר למנוחה של כשעה.
  • מרדדים במכונת פסטה בעובי 6 וחותכים במכונת הפסטה לפסטה צרה (לינגווני)
  • שוקלים את הפסטה ומקצים 160 גרם לסועד.

חומרים לרוטב:

  • 200 גרם סרדינים טריים נקיים מראש ואידרה (בקשו ממוכר הדגים שינקה עבורכם)
  • 2 כוסות יין לבן.
  • 24 חוטי זעפרן.
  • 80 גרם צימוקים בהירים.
  • 2 יחידות שומר פרוס דק.
  • 4 שני שום, פרוסות דק
  • חצי צרור פטרוזיליה מופרד לעלים וקצוץ דק
  • 10 כפות שמן זית
  • קורט מלח
  • קורט פלפל שאטה.
  • 4 כפות צנוברים קלויים
  • 4 כפות פירורי לחם, קלוים היטב

הוראות הכנה

מחמים יין עד רתיחה ומשרים את הצימוקים והזעפרן רבע שעה כאשר הסיר מכוסה.

בצד מניחים 4 פילטים גדולים או שמונה קטנים של סרדין (נשתמש בהם סוף המתכון).את יתרת הסרדינים קוצצים לפרוסות של חצי ס"מ.

מחממים 4 כפות שמנ"ז במחבת וצורבים את השומר על אש גבוהה עד להזהבה.

במחבת נפרדת מחממים עוד 4 כפות שמנ"ז צורבים את הסרדינים הקצוצים כשלוש דקות תוך ערבוב, מוסיפים את השום הפרוס ומאדים על אש נמוכה עוד כשתי דקות, עד שבשר הסרדינים מתפרק לגמרי.

מוסיפים מלח, סוכר, שאטה, יין זעפרן, צימוקים ואת השומר.
מצמצמים עד לקבלת נוזל סמיך במרקם סירופ.

ההגשה:

בסיר נפרד מבשלים את הפסטה לרמת אל דנטה (1-1.5 דקות) מוסיפים את הפסטה וכוס נוזל בישול הפסטה למחבת הרוטב.

מוסיפים פטרוזליה קצוצה ומקפיצים עד שכל הנוזלים נספגים לפסטה.

מחלקים לארבע צלחות הגשה, מפזרים מעל צנוברים, פירורי לחם ומניחים מעל פילה סרדין חי (או שניים במידה וקטנים) ומגישים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ