פסטה סרדינים סיציליאנית - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון פסטה סרדינים סיציליאנית

אחת המנות האופייניות ביותר לסיציליה. מתכון זה מביא את ההשפעה הערבית של חומרי הגלם הלא אופייניים למטבח האיטלקי. מתכון של השף רועי סופר

4 סועדים דרגת קושי: קל
פסטה סרדינים סיציליאנית
תומר אפלבאום
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

חומרים לפסטה:

250 גרם קמח דורום

250 גרם קמח '00' לפסטה.

חצי כוס + שתי כפות מים קרים.

שתי כפות שמן זית

כפית מלח.

הכנת הפסטה:

מכניסים את כל המרכיבים למיקסר עם וו לישה.

לשים במהירות נמוכה עד להיווצרות כדור בצק וממשיכים ללוש עוד 10 דקות.

מכבים המיקסר , עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר למנוחה של כשעה.

מרדדים במכונת פסטה בעובי 6 וחותכים במכונת הפסטה לפסטה צרה (לינגווני)

שוקלים את הפסטה ומקצים 160 גרם לסועד.

חומרים לרוטב:

200 גרם סרדינים טריים נקיים מראש ואידרה (בקשו ממוכר הדגים שינקה עבורכם)

2 כוסות יין לבן.

24 חוטי זעפרן.

80 גרם צימוקים בהירים.

2 יחידות שומר פרוס דק.

4 שני שום, פרוסות דק

חצי צרור פטרוזיליה מופרד לעלים וקצוץ דק

10 כפות שמן זית

קורט מלח

קורט פלפל שאטה.

 4 כפות צנוברים קלויים

 4 כפות פירורי לחם, קלוים היטב

הוראות הכנה

מחמים יין עד רתיחה ומשרים את הצימוקים והזעפרן רבע שעה כאשר הסיר מכוסה.

בצד מניחים 4 פילטים גדולים או שמונה קטנים של סרדין (נשתמש בהם סוף המתכון).את יתרת הסרדינים קוצצים לפרוסות של חצי ס"מ.

מחממים 4 כפות שמנ"ז במחבת וצורבים את השומר על אש גבוהה עד להזהבה.

במחבת נפרדת מחממים עוד 4 כפות שמנ"ז צורבים את הסרדינים הקצוצים כשלוש דקות תוך ערבוב, מוסיפים את השום הפרוס ומאדים על אש נמוכה עוד כשתי דקות, עד שבשר הסרדינים מתפרק לגמרי.

מוסיפים מלח, סוכר, שאטה, יין זעפרן, צימוקים ואת השומר.
מצמצמים עד לקבלת נוזל סמיך במרקם סירופ.

ההגשה:

בסיר נפרד מבשלים את הפסטה לרמת אל דנטה (1-1.5 דקות) מוסיפים את הפסטה וכוס נוזל בישול הפסטה למחבת הרוטב.

מוסיפים פטרוזליה קצוצה ומקפיצים עד שכל הנוזלים נספגים לפסטה.

מחלקים לארבע צלחות הגשה, מפזרים מעל צנוברים, פירורי לחם ומניחים מעל פילה סרדין חי (או שניים במידה וקטנים) ומגישים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות