מתכון

מרק ערמונים ובטטה טבעוני

מרקים טבעוני לימים המתקררים. מתכון של השף יניב פרטוש מ"החוויה הטבעונית"

יניב פרטוש, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
יניב פרטוש, שף אורח
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
מרק ערמונים
צילום: דודו בכר

רכיבים

  • ½ קילו ערמונים טריים קלופים או שלוש שקיות של ערמונים קלופים בוואקום
  • 1 בטטה קטנה חתוכה לקוביות
  • חתיכה קטנה של שורש סלרי
  • 1 גזר בינוני חתוך לקוביות
  • 1 בצל קטן חתוך לקוביות
  • מעט מלח
  • כף סוכר
  • מעט אגוז מוסקט טרי
  • ½ ליטר משקה "חלב" שיבולת שועל
  • ½ ליטר מים
  • 50 גרם אגוזי פקאן מסוכרים לקישוט

הוראות הכנה

מניחים בסיר את הערמונים והירקות, מוסיפים את המים ומשקה שיבולת שועל ומבשלים עד לריכוך הירקות ומתבלים (כ- 40 דקות). לאחר הבישול שומרים את הנוזלים ומעבירים בעזרת כף מחוררת את הירקות והערמונים לבלנדר (רצוי ויטמיקס) וטוחנים עד ליצירת מרקם חלק וקטיפתי. מוסיפים לאט לאט את מי הבישול לבלנדר תוך כדי פעולת הטחינה עד לקבלת הסמיכות הרצויה. מגישים בצלחות מרק או כוסות מרטיני בליווי אגוזי פקאן מסוכרים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ