מרק ערמונים ובטטה טבעוני - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון מרק ערמונים ובטטה טבעוני

מרקים טבעוני לימים המתקרירים. מתכון באדיבות השף יניב פרטוש מ"החוויה הטבעונית"

דרגת קושי: קל
מרק ערמונים
דודו בכר
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

½ קילו ערמונים טריים קלופים או שלוש שקיות של ערמונים קלופים בוואקום

1 בטטה קטנה חתוכה לקוביות

חתיכה קטנה של שורש סלרי

1 גזר בינוני חתוך לקוביות

1 בצל קטן חתוך לקוביות

מעט מלח

כף סוכר

מעט אגוז מוסקט טרי

½ ליטר משקה "חלב" שיבולת שועל

½ ליטר מים

50 גרם אגוזי פקאן מסוכרים לקישוט

הוראות הכנה

מניחים בסיר את הערמונים והירקות, מוסיפים את המים ומשקה שיבולת שועל ומבשלים עד לריכוך הירקות ומתבלים (כ- 40 דקות). לאחר הבישול שומרים את הנוזלים ומעבירים בעזרת כף מחוררת את הירקות והערמונים לבלנדר (רצוי ויטמיקס) וטוחנים עד ליצירת מרקם חלק וקטיפתי. מוסיפים לאט לאט את מי הבישול לבלנדר תוך כדי פעולת הטחינה עד לקבלת הסמיכות הרצויה. מגישים בצלחות מרק או כוסות מרטיני בליווי אגוזי פקאן מסוכרים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות