וישיסואז טבעוני: מרק תפוחי אדמה וכרישה צרפתי

מרק טבעוני לימים המתקררים. מתכון של השף יניב פרטוש מ"החוויה הטבעונית"

יניב פרטוש, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
יניב פרטוש, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מרק וישיסואז
צילום: דודו בכר

רכיבים

  • 5 תפוחי אדמה לבנים חתוכים לקוביות
  • 1 כרישה גדולה פרוסה
  • 4 שיני שום
  • 2 ליטר ציר ירקות/ מים
  • 50 גרם קשיו (לא קלוי!)
  • 1 גבעול סלרי שבור
  • 1 כפית מלח
  • 2 עלי דפנה
  • 2 גרגירי פלפל אנגלי
  • מעט שמן זית

הוראות הכנה

מאדים בסיר עם שמן הזית את הכרישה, גבעול הסלרי והשום ומתבלים בעלי דפנה ופלפל אנגלי. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה ומאדים כ- 2 דקות נוספות. מוסיפים את ציר הירקות/ מים ואת אגוזי הקשיו, ומביאים לרתיחה. מורידים את הלהבה ומבשלים על אש נמוכה כ - 40 דקות. מתבלים במלח ומערבבים קלות. מוציאים מהמרק את הפלפל אנגלי ועלי הדפנה, מעבירים את התוכן לבלנדר (רצוי מאוד "ויטמיקס") וטוחנים תוך כדי הוספת נוזלי הבישול עד לקבלת מרקם חלק וקטיפתי. טועמים ומשפרים טעם.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ