מתכון

מרק גולאש טבעוני

מרק טבעוני לימים המתקררים. מתכון של השף יניב פרטוש מ"החוויה הטבעונית"

יניב פרטוש, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים1
יניב פרטוש, שף אורח
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
מרק גולש טבעוני
מרק גולש טבעוני עם נתחי טופוצילום: דודו בכר

רכיבים

  • מעט שמן קוקוס לטיגון
  • 1 קוביה טופו קשה חתוך לקוביות מושרה במעט סויה
  • 4 בצלים  פרוסים
  • 3 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
  • 2 גבעולי סלרי אמריקאי חתוכים לקוביות
  • 3 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
  • 5 כפות פפריקה מתוקה
  • 1 כפות כמון
  • 4 שיני שום מעוך
  • 4 עלי דפנה
  • 4 גרגרי פלפל אנגלי
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • מעט מלח
  • מעט סוכר
  • 2 ליטר ציר ירקות/ מים

הוראות הכנה

מאדים את הבצל בסיר עם מעט שמן עד לשקיפות, מוסיפים הגזר וממשיכים לאדות כשתי דקות נוספות. מוסיפים את השום והתבלינים מערבבים ומוסיפים את הציר והירקות. מבשלים כ- 40 דקות על אש נמוכה.

לקראת סוף הבישול, מטגנים קלות במחבת את קוביות הטופו  עד להשחמה. מוסיפים את קוביות הטופו המושחמות למרק, מבשלים כ- 5 דקות נוספות, טועמים ומשפרים טעם.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ