מתכון |

מרק חרירה טבעוני

מרק טבעוני לימים המתקררים. מתכון של השף יניב פרטוש מ"החוויה הטבעונית"

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מרק חרירה
צילום: דודו בכר

רכיבים

  • מעט שמן זית
  • 2 תפוח אדמה חתוכים לקוביות קטנות
  • 1/4 כוס מאש
  • 1/4 כוס עדשים ירוקות
  • 1 בצל גדול קצוץ לקוביות
  • 1/2 שורש סלרי חתוך לקוביות קטנות
  • 3 גבעולי סלרי פרוסים לפרוסות
  • 3 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
  • 1/4 קילו דלעת חתוכה לקוביות קטנות
  • 1/2 כוס איטריות דקות למרק
  • 2 ליטר ציר ירקות/ מים
  • מיץ מלימון אחד
  • 2 כוסות עגבניות טריות מרוסקות על פומפייה
  • 4 עלי מנגולד גדולים ויפים פרוסים לרצועות
  • 1 לימון פרסי כהה/בהיר מעוך ושבור בעדינות
  • צרור כוסברה קצוצה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • מעט כורכום
  • מעט כמון
  • 1/2 1 כפיות פפריקה מתוקה

הוראות הכנה

בסיר גדול על להבה חזקה מאדים את הבצל במעט שמן עד להזהבה. מוסיפים את יתר הירקות וממשיכים לאדות תוך כדי בחישה מדי פעם. עכשיו מוסיפים את המש, ציר הירקות/המים, מיץ הלימון, העגבניות וכל התבלינים (ללא המנגולד). מביאים לרתיחה ומבשלים 40 דקות. מוסיפים את עלי המנגולד ולאחר 5 דקות את האטריות. מבשלים כ- 5 דקות נוספות ומוסיפים את עשבי התיבול. מוציאים מהמרק את הלימון הפרסי, טועמים ומשפרים טעם.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ