מרק לימון ואורז מצרי - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון מרק לימון ואורז מצרי

מרק טבעוני לימים המתקרירים. מתכון באדיבות השף יניב פרטוש מ"החוויה הטבעונית"

דרגת קושי: קל
מרק לימון ואורז מצרי
דודו בכר
2תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

2 תפוחי אדמה לבנים קלופים חתוכים לקוביות

5 גבעולי סלרי קצוצים דק

4 יחידות בצל ירוק קצוץ דק

נענע טרייה

2 לימונים סחוטים

½ ראש שום פרוס לפרוסות

שמן זית

מעט כמון

מעט פלפל שחור טחון

מעט מלח

אורז מצרי:

2 כוסות אורז לבן

¼ כוס אטריות דקות וקצרות

2 עלי דפנה

2 גרעינים פלפל אנגלי

2 כפיות מלח

3 כפות שמן

3 כוסות מים רותחים

הוראות הכנה

מאדים קלות במעט שמן זית את תפוחי האדמה, הסלרי והחלק הלבן של הבצל הירוק. מוסיפים את ציר הירקות/ מים ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מוסיפים את מיץ הלימון ומבשלים כ- 45 דקות. בסיר נוסף משחימים קלות בכמות נדיבה של שמן זית את פרוסות השום ומוסיפים למרק. מתבלים, טועמים ומשפרים טעם.

אורז מצרי:

מטגנים בסיר עם השמן את האטריות. כאשר הן זהובות- חומות מוסיפים את האורז ומטגנים תוך כדי ערבוב כשתי דקות. מוסיפים את התבלינים וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב עד שהאורז חם מאוד. יוצקים את המים הרותחים על האורז (זהירות מהאדים) ומערבבים פעם אחת בלבד, מכסים את הסיר במכסה עם מגבת, מורידים את האש ללהבה הנמוכה ביותר ומבשלים כ - 18 דקות. מכבים את האש ומחכים - 5 דקות נוספות. מסירים את המכסה, מוציאים את הפלפל האנגלי ועלי הדפנה ו"פותחים" את האורז בעזרת מזלג.

הגשה:

מחממים את מרק הלימון, מוסיפים את הנענע הקצוצה והבצל הירוק. יוצקים מהמרק לצלחת ההגשה ומוסיפים 3 כפות אורז מצרי. מקשטים בעלה של נענע ופרוסת לימון ומגישים.

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות