ריזוטו עגבניות ומולים בעראק וזעפרן - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון ריזוטו עגבניות ומולים בעראק וזעפרן

4 מנות דרגת קושי: קל
ריזוטו עגבניות
לימור לניאדו תירוש

אורז לריזוטו נמשך כ–40 דקות ודורש ערבוב מתמיד תוך הוספת ציר בהדרגה עד התרככות. ריזוטו קלאסי תמיד יוכן סמוך למועד הגשתו וכל ניסיון להכינו מראש ינחל כישלון, שכן האורז מתקשה והופך לעיסה סמיכה.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 2

רכיבים

לציר:

3 ליטר מים
2 גזרים
שורש סלרי
כרישה או בצל שלם
צרור תימין קשור בחוט
2 אידרות של דגים או חופן קליפות שרימפס ‏(מומלץ‏)

לריזוטו:

כוס אורז לריזוטו קרנרולי, רצוי של "אקוורלו"
3 כפות שמן זית
2 בצלים קצוצים
2 ענפי סלרי קצוצים
4 ענפי תימין קשורים בחוט
5 עגבניות בשלות חלוטות, קלופות וקצוצות
חצי פלפל אדום חריף פרוס לעיגולים
6 חוטי זעפרן, גרידת לימון
כפית מלח, חצי כפית פלפל לבן
קורט אגוז מוסקט, 3 כפות עראק
200 גרם מולים גדולים, טריים או קפואים ‏(הקפואים מבושלים למחצה, הטובים בהם מיובאים מקנדה או ניו זילנד‏)
חצי כוס פרמזן מגורר
חצי כוס שמנת מתוקה

הוראות הכנה

בסיר גדול מרתיחים יחד את חומרי הציר ומבשלים 40 דקות. בעזרת כף מחוררת שולפים את הירקות והאידרות. שופכים לציר הרותח אורז ומבשלים 12 דקות. מסננים ושומרים כוס ממי הבישול לשלב מאוחר יותר.

למחבת עמוקה או ווק מוזגים שמן זית ומטגנים בצלים, סלרי ותימין במשך חמש דקות. מוסיפים עגבניות ופלפל חריף ומטגנים שתי דקות. מעבירים לצלחת. באותה מחבת שמים חוטי זעפרן ומחממים חצי דקה, מוסיפים אורז, תבלינים ועראק ומבשלים תוך כדי בחישה חמש דקות ‏(לצד אחד‏). במידת הצורך מוסיפים מעט - ותוך כדי ערבוב מתמיד - חלק מנוזלי הבישול. האורז צריך להישאר בסוף התהליך לח, כשכמות הנוזלים במחבת אינה עולה על שתי כפות לערך. מגבירים את הלהבה, מוסיפים מולים ואת תערובת העגבניות ומערבבים חמש דקות ‏(מוסיפים מנוזלי הבישול במידת הצורך‏). מוסיפים פרמזן ושמנת מתוקה ומבשלים דקה תוך ערבוב. טועמים, מתקנים תיבול ומגישים עם פרמזן.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות