שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מתכון

ריזוטו עגבניות ומולים בעראק וזעפרן

ריזוטו עגבניות
צילום: לימור לניאדו תירוש
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:4 מנות

אורז לריזוטו נמשך כ–40 דקות ודורש ערבוב מתמיד תוך הוספת ציר בהדרגה עד התרככות. ריזוטו קלאסי תמיד יוכן סמוך למועד הגשתו וכל ניסיון להכינו מראש ינחל כישלון, שכן האורז מתקשה והופך לעיסה סמיכה.

רכיבים

לציר:

  • 3 ליטר מים
  • 2 גזרים
  • 2 אידרות של דגים או חופן קליפות שרימפס ‏(מומלץ‏)

לריזוטו:

  • 3 כפות שמן זית
  • 2 בצלים קצוצים
  • 2 ענפי סלרי קצוצים
  • 4 ענפי תימין קשורים בחוט
  • 5 עגבניות בשלות חלוטות, קלופות וקצוצות
  • 6 חוטי זעפרן, גרידת לימון
  • קורט אגוז מוסקט, 3 כפות עראק
  • 200 גרם מולים גדולים, טריים או קפואים ‏(הקפואים מבושלים למחצה, הטובים בהם מיובאים מקנדה או ניו זילנד‏)

הוראות הכנה

בסיר גדול מרתיחים יחד את חומרי הציר ומבשלים 40 דקות. בעזרת כף מחוררת שולפים את הירקות והאידרות. שופכים לציר הרותח אורז ומבשלים 12 דקות. מסננים ושומרים כוס ממי הבישול לשלב מאוחר יותר.

למחבת עמוקה או ווק מוזגים שמן זית ומטגנים בצלים, סלרי ותימין במשך חמש דקות. מוסיפים עגבניות ופלפל חריף ומטגנים שתי דקות. מעבירים לצלחת. באותה מחבת שמים חוטי זעפרן ומחממים חצי דקה, מוסיפים אורז, תבלינים ועראק ומבשלים תוך כדי בחישה חמש דקות ‏(לצד אחד‏). במידת הצורך מוסיפים מעט - ותוך כדי ערבוב מתמיד - חלק מנוזלי הבישול. האורז צריך להישאר בסוף התהליך לח, כשכמות הנוזלים במחבת אינה עולה על שתי כפות לערך. מגבירים את הלהבה, מוסיפים מולים ואת תערובת העגבניות ומערבבים חמש דקות ‏(מוסיפים מנוזלי הבישול במידת הצורך‏). מוסיפים פרמזן ושמנת מתוקה ומבשלים דקה תוך ערבוב. טועמים, מתקנים תיבול ומגישים עם פרמזן.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ