ריזוטו פטריות וכרישה - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון ריזוטו פטריות וכרישה

4 מנות דרגת קושי: קל
ריזוטו פטריות וכרישה
לימור לניאדו תירוש

אורז לריזוטו נמשך כ–40 דקות ודורש ערבוב מתמיד תוך הוספת ציר בהדרגה עד התרככות. ריזוטו קלאסי תמיד יוכן סמוך למועד הגשתו וכל ניסיון להכינו מראש ינחל כישלון, שכן האורז מתקשה והופך לעיסה סמיכה.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

לציר:

3 ליטר מים
2 גזרים
שורש סלרי
כרישה או בצל שלם
צרור תימין קשור בחוט
לריזוטו:
כוס אורז לריזוטו קרנרולי,
רצוי של "אקוורלו"
2 כפות שמן זית
2 כרישות פרוסות לעיגולים
4 ענפי תימין קשורים בחוט
סלסילת פטריות שמפיניון קטנטנות מנוגבות ופרוסות
גרידת לימון
כפית מלח
חצי כפית פלפל לבן
קורט אגוז מוסקט
חצי כוס יין לבן
חצי כוס פרמזן מגורר
חצי כוס שמנת מתוקה

הוראות הכנה

בסיר גדול מרתיחים יחד את חומרי הציר ומבשלים 40 דקות. בעזרת כף מחוררת שולפים את הירקות. שופכים לציר הרותח אורז ומבשלים 12 דקות. מסננים ושומרים כוס ממי הבישול לשלב מאוחר יותר.

למחבת עמוקה או ווק מוזגים שמן זית ומטגנים כרישה ותימין במשך עשר דקות. מוסיפים פטריות ומטגנים שתי דקות. מעבירים לצלחת. לאותה מחבת מוסיפים אורז, תבלינים ויין ומבשלים תוך כדי בחישה ‏(לצד אחד‏) חמש דקות. במידת הצורך מוסיפים מעט - ותוך כדי ערבוב מתמיד - חלק מנוזלי הבישול. האורז בסוף התהליך צריך להישאר לח כשכמות הנוזלים במחבת אינה עולה על שתי כפות לערך. מוסיפים את תערובת הפטריות, פרמזן ושמנת מתוקה, מערבבים שתי דקות, טועמים, מתקנים תיבול ומגישים עם פרמזן.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות