מתכון

עוגיות ערמונים ושוקולד

יפות, אלגנטיות, רכות ומאוד טעימות. טעם הערמונים המתקתק משתלב נפלא עם מרירות השוקולד המריר

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:50-60 עוגיות
עוגיות ערמונים ושוקולד

רכיבים

  • 150 גרם ערמונים קלופים (בוואקום)
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר חום כהה
  • 200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • כוס וחצי (210 גרם) קמח מנופה
  • רבע כפית אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • 70 גרם קוביות שוקולד חתוכות לרבעים או למטבעות קטנות

הוראות הכנה

במעבד מזון עם להב מתכת טוחנים ערמונים וסוכר חום עד קבלת מחית חלקה. מוסיפים חמאה ומעבדים היטב. מנפים את החומרים היבשים. פותחים את מכסה המעבד, מוסיפים את כל הקמח, סוגרים ומעבדים לשתיים־שלוש שניות. מעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד ומקררים שעה במקרר. צרים כדורים קטנים ופוחסים אותם למטבעות עבות. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים זה מזה. מניחים רבע קוביית שוקולד באמצע כל עוגייה, לוחצים מעט ומקפיאים לרבע שעה. מחממים תנור ל-150 מעלות ואופים 30 דקות. מצננים בתבנית לפני שמעבירים לכלי אטום.

תגובות