מתכון |

עוגיות פיסטוק ללא קמח

עוגיות יפות ובריאות, מלאות בטעמים נפלאים של אגוזי לוז, פיסטוק ושקדים. פריכות מבחוץ ומעט דביקות במרכזן, בדומה למרקם של דובשנית

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
לימור לניאדו תירוש
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:30 עוגיות
עוגיות פיסטוק ללא קמח
צילום: לימור לניאדו תירו

רכיבים

  • 50 גרם אגוזי לוז טבעיים
  • 60 גרם שקדים מולבנים
  • חצי כוס (100 גרם) סוכר קנים או לבן
  • 2 חלבונים
  • גרידת תפוז
  • חצי כוס (100 גרם) סוכר חום כהה
  • 100 גרם שקדים טחונים
  • 40 גרם חמאה חתוכה לקוביות
  • כפית דבש
  • 120 גרם פיסטוקים קצוצים קטן

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות. קולים את אגוזי הלוז עשר דקות, מערבבים פעם אחת באמצע הקלייה. מצננים ומקלפים על ידי שפשוף בידיים. במעבד מזון עם להב מתכת טוחנים שקדים, סוכר לבן וחלבון עד קבלת מחית חלקה. מעבירים לקערה קטנה. מוסיפים לקערת המעבד את החלבון הנותר, אגוזי הלוז, גרידת התפוז, סוכר חום, שקדים טחונים, חמאה ודבש ומעבדים היטב. מוסיפים את מחית השקדים ומעבדים קצרות. מעבירים לקערה, מכסים היטב ומקררים שעה במקרר. צרים כדורים קטנים, בידיים מעט רטובות, וטובלים בפיסטוקים עד שיהיו מצופים היטב. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים זה מזה ומקפיאים לרבע שעה. מחממים תנור ל-150 מעלות ואופים 30 דקות. מצננים בתבנית לפני שמעבירים לכלי אטום.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ