עוגיות פיסטוק ללא קמח - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון עוגיות פיסטוק ללא קמח

עוגיות יפות ובריאות, מלאות בטעמים נפלאים של אגוזי לוז, פיסטוק ושקדים. פריכות מבחוץ ומעט דביקות במרכזן, בדומה למרקם של דובשנית

30 עוגיות דרגת קושי: קל
עוגיות פיסטוק ללא קמח
לימור לניאדו תירו
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

50 גרם אגוזי לוז טבעיים

60 גרם שקדים מולבנים
חצי כוס (100 גרם) סוכר קנים או לבן
2 חלבונים
גרידת תפוז
חצי כוס (100 גרם) סוכר חום כהה
100 גרם שקדים טחונים
40 גרם חמאה חתוכה לקוביות
כפית דבש
120 גרם פיסטוקים קצוצים קטן

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות. קולים את אגוזי הלוז עשר דקות, מערבבים פעם אחת באמצע הקלייה. מצננים ומקלפים על ידי שפשוף בידיים. במעבד מזון עם להב מתכת טוחנים שקדים, סוכר לבן וחלבון עד קבלת מחית חלקה. מעבירים לקערה קטנה. מוסיפים לקערת המעבד את החלבון הנותר, אגוזי הלוז, גרידת התפוז, סוכר חום, שקדים טחונים, חמאה ודבש ומעבדים היטב. מוסיפים את מחית השקדים ומעבדים קצרות. מעבירים לקערה, מכסים היטב ומקררים שעה במקרר. צרים כדורים קטנים, בידיים מעט רטובות, וטובלים בפיסטוקים עד שיהיו מצופים היטב. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים זה מזה ומקפיאים לרבע שעה. מחממים תנור ל-150 מעלות ואופים 30 דקות. מצננים בתבנית לפני שמעבירים לכלי אטום.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות