מתכון

פטריות פורטובלו ממולאות במש, עדשים שחורות ויוגורט

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:6 מנות
פורטובלו ממולא במש, עדשים שחורות ויוגורט
צילום: לימור לניאדו תירוש

רכיבים

  • רבע כוס מש מושרית ללילה במים ומסוננת
  • רבע כוס עדשים שחורות מושרות לשעתיים או יותר
  • 16-13 פטריות פורטובלו בינוניות, ללא הרֶגל

למלית:

  • חצי כוס עלי כוסברה (מופרדים מהגבעול) שטופים וקצוצים
  • חצי בצל אדום קטן קצוץ לקוביות קטנטנות
  • חצי כפית מלח
  • רבע כפית פלפל שחור גרוס
  • רבע כפית כמון
  • רבע פלפל אדום חריף קצוץ קטן
  • גביע (140 מ”ל) של יוגורט כבשים (יוגורמה) או עזים סמיך
  • 2 כפיות מיץ לימון
  • כף וחצי שמן זית
  • שן שום קצוצה

לזילוף מעל:

  • שמן זית
  • מלח אטלנטי
  • גרידת לימון

הוראות הכנה

מוזגים מים קרים לסיר בינוני, מוסיפים את המש והעדשים ומרתיחים. מסירים את הקצף בעזרת כף רחבה ושטוחה. מבשלים ללא מכסה תוך בעבוע עדין 20 דקות, מסננים ומייבשים היטב, מעבירים לקערה. מוסיפים לקערה את כל חומרי המלית, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. מנגבים בנייר סופג את הפטריות. מחממים היטב מחבת גדולה עשויה מחומר המונע הידבקות, או מחבת פסים, וצולים את הפטריות שלוש דקות מכל צד (ללא שמן או מלח), מעבירים למסננת לכמה דקות עד שיסוננו כל הנוזלים שהפטריות הגירו. ממלאים בנדיבות את הפטריות במלית ומניחים בצלחת יפה. לפני ההגשה מזליפים שמן זית, זורים נגיעת מלח אטלנטי וגרידת לימון.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ