סלט מש, קינואה שחורה וירקות כתומים - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון סלט מש, קינואה שחורה וירקות כתומים

4 מנות דרגת קושי: קל
סלט מש, קינואה שחורה וירקות כתומים
לימור לניאדו תירוש
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

רבע כוס מש מושרית ללילה במים או כוס מש מונבטת

חצי כוס קינואה שחורה

2 גזרים קלופים

בטטה קטנה קלופה

250 גרם דלעת קלופה

כף וחצי שמן זית

קורט מלח ופלפל

חופן עלי תרד בייבי או עלי אורוגולה

שליש כוס צימוקי אוכמניות מיובשות (אפשר להשיג בחנויות טבע או בשווקים)

שליש כוס אגוזי מלך קלויים קלות וקצוצים

פלפל ירוק חריף קצוץ (אם רוצים)

לרוטב:

4 כפות מיץ לימון

רבע כוס שמן זית

כף וחצי סילאן

שן שום קצוצה

כפית מלח

להגשה:

טחינה לימונית או גולמית

גבינת צפתית קשה או פטה מגוררת

יוגורט חמצמץ

הוראות הכנה

הנבטת המש:

מסננים את המש המושרית ושוטפים, מכסים את המסננת במגבת כהה (מש צריכה לנבוט בחושך) ומשהים מחוץ למקרר יממה. במהלך זמן ההנבטה שוטפים את הגרגירים כל כמה שעות ומסננים, זאת כדי לשמור על סביבה לחה.

מחממים תנור ל-200 מעלות. קוצצים את הירקות הכתומים לקוביות קטנות, מניחים בקערה ומערבבים עם שמן זית, מלח ופלפל. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה וצולים חצי שעה. מרתיחים מים בסיר בינוני, מוסיפים את הקינואה ומבשלים ללא מכסה 20-15 דקות, או עד התרככות הקינואה (הקינואה הלבנה זקוקה רק ל-8 דקות בישול). מסננים במסננת דקה. מערבבים את כל חומרי הרוטב בצנצנת. מערבבים את כל חומרי הסלט, יוצקים את הרוטב ומגישים מיד עם תוספת או שתיים של: טחינה לימונית או גולמית, גבינת צפתית קשה, פטה מגוררת או יוגורט חמצמץ.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות