שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

סלט מש, קינואה שחורה וירקות כתומים

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:4 מנות
סלט מש, קינואה שחורה וירקות כתומים
צילום: לימור לניאדו תירוש

רכיבים

  • רבע כוס מש מושרית ללילה במים או כוס מש מונבטת
  • חצי כוס קינואה שחורה
  • 2 גזרים קלופים
  • בטטה קטנה קלופה
  • 250 גרם דלעת קלופה
  • כף וחצי שמן זית
  • קורט מלח ופלפל
  • חופן עלי תרד בייבי או עלי אורוגולה
  • שליש כוס צימוקי אוכמניות מיובשות (אפשר להשיג בחנויות טבע או בשווקים)
  • שליש כוס אגוזי מלך קלויים קלות וקצוצים
  • פלפל ירוק חריף קצוץ (אם רוצים)

לרוטב:

  • 4 כפות מיץ לימון
  • רבע כוס שמן זית
  • כף וחצי סילאן
  • שן שום קצוצה
  • כפית מלח

להגשה:

  • טחינה לימונית או גולמית
  • גבינת צפתית קשה או פטה מגוררת
  • יוגורט חמצמץ

הוראות הכנה

הנבטת המש:

מסננים את המש המושרית ושוטפים, מכסים את המסננת במגבת כהה (מש צריכה לנבוט בחושך) ומשהים מחוץ למקרר יממה. במהלך זמן ההנבטה שוטפים את הגרגירים כל כמה שעות ומסננים, זאת כדי לשמור על סביבה לחה.

מחממים תנור ל-200 מעלות. קוצצים את הירקות הכתומים לקוביות קטנות, מניחים בקערה ומערבבים עם שמן זית, מלח ופלפל. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה וצולים חצי שעה. מרתיחים מים בסיר בינוני, מוסיפים את הקינואה ומבשלים ללא מכסה 20-15 דקות, או עד התרככות הקינואה (הקינואה הלבנה זקוקה רק ל-8 דקות בישול). מסננים במסננת דקה. מערבבים את כל חומרי הרוטב בצנצנת. מערבבים את כל חומרי הסלט, יוצקים את הרוטב ומגישים מיד עם תוספת או שתיים של: טחינה לימונית או גולמית, גבינת צפתית קשה, פטה מגוררת או יוגורט חמצמץ.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ