קציצות טבעוניות ללא גלוטן עשויות מש, דלעת וטופו - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון קציצות טבעוניות ללא גלוטן עשויות מש, דלעת וטופו

עם דלעת וטופו

6 מנות דרגת קושי: קל
קציצות דלעת מש וטופו
לימור לניאדו תירוש

בקציצות טבעוניות לא מוסיפים ביצים, שמשמשות לרוב לייצוב התערובת. לפעולת ההדבקה כאן משתמשים בקמח חומוס ובטחינה גולמית או בפשתן טחון. בגרסה הצמחונית של הקציצות האלה אפשר להמיר את קמח החומוס בביצה ולהוסיף במידת הצורך מעט פירורי לחם, קמח חומוס או קמח אורז. אוהבי הכוסברה מוזמנים להוסיף חופן עלים קצוץ דק.

6תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

רבע כוס מש מושרית ללילה במים ומסוננת

2 כפות שמן זית או גהי (חמאה מזוקקת)

300 גרם דלעת קלופה וחתוכה לקוביות בינוניות

קורט מלח גס וכמון

150 גרם טופו רך או טופו משי מגורר דק על פומפייה

4 יחידות בצל ירוק קצוץ קטן קטן

3 שיני שום כתושות

כף וחצי דבש

2 כפות טחינה גולמית

כפית מלח דק

חצי כפית פלפל שחור גרוס טרי

כפית כמון טחון

רבע כפית כורכום

2 כפות שומשום קלוי או מלא

3 כפות קמח חומוס או קמח אורז או פירורי לחם

לצריבה:

שמן זית או גהי

הוראות הכנה

מוזגים מים קרים לסיר בינוני, מוסיפים את המש ומרתיחים. מסירים את הקצף בעזרת כף רחבה ושטוחה. מבשלים ללא מכסה תוך בעבוע בינוני למשך 20 דקות, מסננים ומייבשים היטב. בזמן בישול המש, מחממים שמן במחבת בינונית, מוסיפים דלעת, מלח וכמון, מכסים במכסה ומשחימים על להבה בינונית למשך 20 דקות או עד התרככות הדלעת. מדי חמש דקות מערבבים. מעבירים למסננת עם המש המבושלת. מעבירים לקערה שטוחה ומועכים בעזרת מזלג את המש והדלעת למחית גסה מאוד (חלק מהמש תימעך וחלק לא), מחזירים למסננת, ומשהים במסננת כחצי שעה להגרת הנוזלים תוך ערבוב מדי פעם. בקערה גדולה מערבבים כל המרכיבים ומשהים לשעה במקרר, ועדיף למשך כמה שעות או לילה. טועמים ומוסיפים תבלינים ומלח במידת הצורך.

צרים קציצות קטנות ומעט פחוסות. אם התערובת רכה מדי אפשר להוסיף עוד קמח חומוס או פירורי לחם מחיטה מלאה. מומלץ להשהות את הקציצות לעוד שעה במקרר לאחר הגלגול. אופים או מטגנים: מחממים מחבת עם מעט שמן וצורבים על להבה בינונית את הקציצות 3-2 דקות מכל צד או עד השחמה; או מחממים תנור ל-200 מעלות וצולים למשך עשר דקות מכל צד. בסיום הצלייה מדליקים את תוכנית הגריל ומשחימים 3-2 דקות (כל צד). מגישים חם, בפיתה מחיטה מלאה עם ירקות וטחינה חמצמצה, או לצד סלט עגבניות חריף עם טחינה או יוגורט.

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות