מתכון |

סלט כרוב אגוזים ונבטים

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
צילום: לימור לניאדו תירוש
  • 2/3 כוס תערובת אגוזים לא קלויים לפי בחירה: אגוזי מלך, פקאן, קשיו, בוטנים, פיסטוקים

  • 1/4 כרוב סיני או כרוב לבן חתוך לשערות דקות

  • 1 גזר קלוף ומגורר גס

  • 1/2 רימון מפורק לגרגירים או כוס ענבים שחורים חצויים

  • 1 כוס תערובת נבטים או נבטוטים מסוגים שונים

לרוטב:

  • 1/4 כוס שמן זית

  • 3 כפות מיץ לימון

  • 1/2 כפית מלח

  • 1 שן שום קצוצה קטן

  • 2 כפיות דבש או סילאן

שמים את האגוזים במחבת ללא שמן וקולים תוך ערבוב על אש קטנה במשך 5–6 דקות, עד פריכות והזהבה קלה. קוצצים גס. שמים בצנצנת את מרכיבי הרוטב ומנערים היטב. בקערה גדולה מערבבים את כל מרכיבי הסלט, יוצקים מעל את הרוטב, מערבבים ומגישים מיד.

תגובות