מתכון |

סלט קינואה קייל ונבטים

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
צילום: לימור לניאדו תירוש

רכיבים

  • 2 בטטות קלופות וחתוכות
  • לקוביות קטנות
  • 1 כוס קינואה
  • צרור עלי קייל קרועים
  • לפיסות בינוניות
  • 4 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל גרוס
  • 2 כוסות תערובת נבטים או נבטוטים מסוגים שונים
  • אפשר להוסיף מעט: רימונים, צימוקי אוכמניות, חמוציות

לרוטב:

  • 1/4 כוס שמן זית
  • 3 כפות מיץ לימון
  • 1 כף דבש או סילאן
  • 1 כפית מלח

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-200 מעלות. מעבירים את קוביות הבטטה לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מערבבים עם 2 כפות שמן זית, מעט מלח ופלפל שחור וצולים 15 דקות או עד התרככות. בינתיים מרתיחים בסיר בינוני מים, מוסיפים את הקינואה ומבשלים ללא מכסה (כמו פסטה) 8 דקות. מסננים במסננת דקה. מורידים את טמפרטורת התנור ל-150. מעבירים את הקייל לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מערבבים עם 2 כפות שמן זית, מעט מלח ופלפל שחור וקולים 25 דקות. שמים בצנצנת את מרכיבי הרוטב ומנערים היטב. בקערה גדולה מערבבים את כל מרכיבי הסלט, יוצקים מעל את הרוטב, מערבבים ומגישים מיד.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ