מתכון |

שקשוקה סלק

שדרוג השקשקוה הקלאסית מבית "אחת העם"

הארץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
הארץ
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
צילום: שרית גופן

רכיבים

  • ארבע יחידות סלק קטנות – אפויות בתנור עטופות בנייר כסף כ-45 דקות (עד שרכות) קלופות
  • 2 בצלים בינוניים – קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 שיני שום פרוסות דק
  • פלפל צ'ילי נקי מגלעינים ופרוס דק (לפי רמת החריפות המועדפת)
  • כמון חצי כפית
  • מלח כפית
  • 2 כפיות סוכר
  • מיץ מחצי לימון
  • שמן זית לטיגון
  • ציפורן
  • רבע כפית פלפל שחור גרוס
  • חצי כוס יוגורט עיזים
  • 4 ביצים

הוראות הכנה

אופים את הסלק בתנור. קולפים את הסלקים. 2 מהם פורסים לפרוסות דקות ואת השניים האחרים טוחנים בבלנדר.

מעמידים מחבת גדולה על האש. מוזגים שמן זית ומוסיפים את הבצל והשום ומאדים את הבצל עד שקיפות.

מוסיפים את כל שאר המרכיבים מלבד הביצים והיוגורט ומערבבים במחבת.

מביאים לרתיחה ומורידים לאש קטנה ל-10 דקות.

שוברים את הביצים לתוך השקשוקה ומזלפים את היוגורט מעל.

מבשלים עד למידת העשייה המועדפת של הביצים ומגישים עם חלה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ