שקשוקה סלק - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון שקשוקה סלק

שדרוג השקשקוה הקלאסית מבית "אחת העם"

דרגת קושי: קל
שקשוקה סלק של אחת העם
שרית גופן
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

ארבע יחידות סלק קטנות – אפויות בתנור עטופות בנייר כסף כ-45 דקות (עד שרכות) קלופות

2 בצלים בינוניים – קלופים וחתוכים לקוביות

2 שיני שום פרוסות דק

פלפל צ'ילי נקי מגלעינים ופרוס דק (לפי רמת החריפות המועדפת)

כמון חצי כפית

מלח כפית

2 כפיות סוכר

מיץ מחצי לימון

שמן זית לטיגון

ציפורן     

רבע כפית פלפל שחור גרוס

חצי כוס יוגורט עיזים

4 ביצים

הוראות הכנה

אופים את הסלק בתנור. קולפים את הסלקים. 2 מהם פורסים לפרוסות דקות ואת השניים האחרים טוחנים בבלנדר.

מעמידים מחבת גדולה על האש. מוזגים שמן זית ומוסיפים את הבצל והשום ומאדים את הבצל עד שקיפות.

מוסיפים את כל שאר המרכיבים מלבד הביצים והיוגורט ומערבבים במחבת.

מביאים לרתיחה ומורידים לאש קטנה ל-10 דקות.

שוברים את הביצים לתוך השקשוקה ומזלפים את היוגורט מעל.

מבשלים עד למידת העשייה המועדפת של הביצים ומגישים עם חלה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות