מתכון |

שקשוקה לבנה עם ביצים עלומות

גרסה קצת אחרת לשקשוקה הקלאסית. מתכון של "טרטוריה חבה"

הארץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
הארץ
דירוג הגולשים
3 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:10 מנות
שקשוקה לבנה
צילום: דודו בכר

רכיבים

חומרים לרוטב בשמל

  • 100 גרם חמאה
  • 100 גרם קמח
  • 1 ליטר חלב
  • מלח
  • פלפל לבןֿ
  • אגוז מוסקט

חומרים לשקשוקה:

  • 100 גרם פטריות שמפניון מטוגנות קלות מתובלות במלח ופלפל
  • 100 גרם בצל מטוגן מתובל במלח פלפל
  • 100 גרם תרד או מנגולד מאודה או מטוגן בשמן זית
  • 2 ביצים עלומות
  • 100 גרם מוצרלה מגורדת
  • 100 גרם גבינת קממבר צאן
  • 100 גרם גבינת פקורינו

הוראות הכנה

מערבבים כ 4 -6 כפות רוטב בשמל עם הגבינות.

יוצקים לכלי הבישול שמשומן קלות חצי מהכמות.

מפזרים מעל את הפטריות, התרד והבצל.

מפזרים מעל עוד קצת גבינת פקורינו מגורדת.

אופים בחום גבוה עד השחמה קלה של הגבינות.

מניחים את הביצים העלומות מעל ומגישים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ