מתכון

דלעת ממולאת באורז ונקניקיות מרגז

אסף שנער, שף אורח
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
דלעת ממולאת אורז ומרגז
אסף שנער, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל

*לדלעת האקזוטית מרקם כשל בטטה ותוכנה כתום חזק. את הדלעת האקזוטית אפשר לקנות בגדלים שונים וצורתה כפרח.

רכיבים

הוראות הכנה

חותכים את החלק העליון של הדלעת מסביב לאזור בו מחובר הגבעול כך שנוצר עיגול (להלן המכסה ) ויהיה אפשר לרוקן את הדלעת.

מרוקנים את הדלעת האקזוטית מהגרעינים ומעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.

בוזקים על הדלעת מלח, פלפל, שמן זית ומעט סומאק.

מכניסים לתנור (גם את המכסה ) שחומם ל- 180 מעלות. אופים 3/4 דרך כ-40 דקות עד שסכין נכנסת בקלות. אני בודק אחרי 25 דקות ושוב עד שאני מרוצה.

חותכים את הבצלים לרצועות ארוכות ומטגנים עד להזהבה.

חותכים את הנקניקיות מוסיפים לבצל מטגנים שלוש דקות .

מעבירים לקערה, מוסיפים את האורז, הסומאק והצימוקים, מערבבים וממלאים את הדלעת. מכסים במכסה.

אופים  15 דקות בטמפרטורה של 180 מעלות עד שהמילוי חם ומגישים לשולחן עם מעט יוגורט עיזים בצד.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ