דלעת ממולאת באורז ונקניקיות מרגז - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון דלעת ממולאת באורז ונקניקיות מרגז

דרגת קושי: קל
דלעת ממולאת אורז ומרגז
דודו בכר

*לדלעת האקזוטית מרקם כשל בטטה ותוכנה כתום חזק. את הדלעת האקזוטית אפשר לקנות בגדלים שונים וצורתה כפרח.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

1 דלעת אקזוטית בינונית*

שמן זית

מלח פלפל לפי הטעם

חצי קילו אורז יסמין מבושל, מקורר

300 גרם נקניקיות מרגז

שני בצלים לבנים

10 גרם סומאק

צרור פטרוזיליה קצוצה

שמן זית

50 גרם צימוקים

הוראות הכנה

חותכים את החלק העליון של הדלעת מסביב לאזור בו מחובר הגבעול כך שנוצר עיגול (להלן המכסה ) ויהיה אפשר לרוקן את הדלעת.

מרוקנים את הדלעת האקזוטית מהגרעינים ומעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.

בוזקים על הדלעת מלח, פלפל, שמן זית ומעט סומאק.

מכניסים לתנור (גם את המכסה ) שחומם ל- 180 מעלות. אופים 3/4 דרך כ-40 דקות עד שסכין נכנסת בקלות. אני בודק אחרי 25 דקות ושוב עד שאני מרוצה.

חותכים את הבצלים לרצועות ארוכות ומטגנים עד להזהבה.

חותכים את הנקניקיות מוסיפים לבצל מטגנים שלוש דקות .

מעבירים לקערה, מוסיפים את האורז, הסומאק והצימוקים, מערבבים וממלאים את הדלעת. מכסים במכסה.

אופים  15 דקות בטמפרטורה של 180 מעלות עד שהמילוי חם ומגישים לשולחן עם מעט יוגורט עיזים בצד.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות