שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מתכון

מרק דלורית ותפוזים

דלורית ברזילאית גדולה יותר מהדלורית שאנחנו מכירים עם הרבה "בשר צוואר" מתוקה וטעימה ומזכירה בטטה במרקמה. לא מצאתם? אפשר להשתמש גם בדלורית רגילה

אסף שנער, שף אורח
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
מרק דלורית ברזילאית
אסף שנער, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל

לגרסה טבעונית: ניתן להחליף את החמאה והשמנת במיכל חלב קוקוס*

ניתן 'לשחק' עם כמויות הנוזלים ובכך לשלוט על סמיכות המרק. למרק סמיך יותר- להפחית מכמות מיץ התפוזים

רכיבים

  • 3 בצלים בינוניים קלופים חתוכים לקוביות
  • 1 דלורית ברזילאית  בינונית מקולפת, ללא גרעינים, חתוכה לקוביות בינוניות
  • 1 מקל קינמון
  • 4 שיני שום
  • 1 פלפל שאטה יבש
  • 1/2 ליטר מיץ תפוזים טרי
  • 1/2 מיכל שמנת מתוקה
  • 100 גרם חמאה

הוראות הכנה

על להבה גבוהה מחממים סיר בינוני מוסיפים את השמן קנולה והבצל. מאדים את הבצל עד שהופך לשקוף.

מנמיכים את הלהבה לבינונית, מוסיפים את הדלורית, שיניי השום ,השאטה ומקל הקינמון ומאדים כ-8 דקות תוך כדי ערבוב.

מוסיפים את מיץ התפוזים ומכסים עד מעט מעל גובה הירקות. מבשלים כ- 35 דקות (או עד שהדלעת מתרככת)

מוציאים את המקל קינמון ואת השאטה ושומרים מעט מנוזל הבישול בצד.

טוחנים את המרק עם בלנדר ידני עד שהמרק חלק ללא חתיכות. בטחינה של המרק שימו לב ליחס בין כמות הנוזלים לירקות אם דליל מדי לא נשתמש בכל הנוזל מרקי דלעת לרוב הופכים לסמיכים מאוד ולכן אם צריך אפשר להוסיף מעט מים או מנוזל הבישול ששמרנו בצד לדילול.

מחזירים לאש, מוסיפים את השמנת ומביאים לרתיחה. בעזרת מטרפה מערבבים פנימה את החמאה.

טועמים ומוסיפים מעט מלח ופלפל עד שטעים אם לא מספיק חריף אפשר להוסיף מעט טבסקו.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ