דלועים צלויים בתנור עם ראשי שום ותימין - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון דלועים צלויים בתנור עם ראשי שום ותימין

דרגת קושי: קל
דלעות צלויות עם שום ותימין
דודו בכר

דלעת כפתור: דלעות יפיפיות בצבעים וגדלים משתנים. צבע הפרי הוא כתום חזק, הדלעת מתוקה וטעימה. מאוד נוחה למילוי, לאפיה (שלמה או חתוכה) ולבישול.

דלעת ערמונים: צורתה כבּלוּט גדול מחורץ. ביחס ליתר הזנים דלעת ערמונים קטנה יחסית וצבע קליפתה נע בין ירוק-שחור עד כתום-צהוב. בשרה צהוב כתום וטעמה ומרקמה מזכיר ערמונים. ניתן לבשל את דלעת הערמונים כמעט בכל טכניקות הבישול ובחלק מהזנים ניתן אף לאכול את הקליפה.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

1 דלעת תאילנדית קטנה שטופה, מרוקנת מגרעינים

2 דלעות כפתור מרוקנות מגרעינים, חתוכות לפלחים

3 דלעות ערמונים מרוקנות מגרעינים, חתוכות לפלחים

שמן זית

מלח פלפל

תימין

2 ראשי שום חצויים

הוראות הכנה

מחממים תנור ל- 200 מעלות.

מסדרים את הדלעות בתבניות שונות ( לפי סוג).

חותכים את ראשי השום לחצאים ומכניסים לתבניות.

מוסיפים תימין מלח פלפל שמן זית.

מכניסים את התבניות לתנור וצולים עד שהדלעות מתרככות. לכל דלעת זמן הבישול שלה ולכן בודקים אחרי 15 דקות את הדלעות. עליהן להיות רכות. ניתן לבדוק עם סכין דקה, כאשר הסכין נכנסת בקלות ומחליקה בקלות רבה יותר החוצה - הדלעות מוכנות.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות