מתכון

דלועים צלויים בתנור עם ראשי שום ותימין

אסף שנער, שף אורח
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
דלעות צלויות עם שום ותימין
דלעות צלויות עם שום ותימין
אסף שנער, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל

דלעת כפתור: דלעות יפיפיות בצבעים וגדלים משתנים. צבע הפרי הוא כתום חזק, הדלעת מתוקה וטעימה. מאוד נוחה למילוי, לאפיה (שלמה או חתוכה) ולבישול.

דלעת ערמונים: צורתה כבּלוּט גדול מחורץ. ביחס ליתר הזנים דלעת ערמונים קטנה יחסית וצבע קליפתה נע בין ירוק-שחור עד כתום-צהוב. בשרה צהוב כתום וטעמה ומרקמה מזכיר ערמונים. ניתן לבשל את דלעת הערמונים כמעט בכל טכניקות הבישול ובחלק מהזנים ניתן אף לאכול את הקליפה.

רכיבים

  • 1 דלעת תאילנדית קטנה שטופה, מרוקנת מגרעינים
  • 2 דלעות כפתור מרוקנות מגרעינים, חתוכות לפלחים
  • 3 דלעות ערמונים מרוקנות מגרעינים, חתוכות לפלחים
  • שמן זית
  • מלח פלפל
  • תימין
  • 2 ראשי שום חצויים

הוראות הכנה

מחממים תנור ל- 200 מעלות.

מסדרים את הדלעות בתבניות שונות ( לפי סוג).

חותכים את ראשי השום לחצאים ומכניסים לתבניות.

מוסיפים תימין מלח פלפל שמן זית.

מכניסים את התבניות לתנור וצולים עד שהדלעות מתרככות. לכל דלעת זמן הבישול שלה ולכן בודקים אחרי 15 דקות את הדלעות. עליהן להיות רכות. ניתן לבדוק עם סכין דקה, כאשר הסכין נכנסת בקלות ומחליקה בקלות רבה יותר החוצה - הדלעות מוכנות.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ