שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מתכון

פולנטה פטריות וערמונים

קצת כמו פירה אבל טעימה יותר: פולנטה רכה כמנה ראשונה או כתוספת לצד תבשילי בשר ונזידים

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
פולנטה עם פטריות וערמונים
פולנטה עם פטריות וערמוניםצילום: לימור לניאדו תירוש
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:6 מנות

בניגוד לרומנים, הנוהגים לאכול ממליגה (העשויה אף היא מקמח תירס) כמנה עיקרית, האיטלקים יעדיפו אותה כמנה ראשונה או כתוספת לצד תבשילי בשר ונזידים. יתרונה הגדול של הפולנטה במרקמה הנימוח, ובכך שהיא סופגת טעמים בקלות. נסו להחליף את הפירה או האורז בפולנטה חמימה. אתם עשויים לגלות אוצר רך, זמין ופשוט להכנה.

רכיבים

  • 1 כוס פולנטה (קמח תירס אינסטנט)
  • 1 כוס (240 מ"ל) חלב
  • 2 כוסות (480 מ"ל) מים
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 סלסילת פטריות שמפיניון טריות
  • 100 גרם ערמונים טריים או בוואקום
  • 300 גרם תרד צעיר

הוראות הכנה

מרתיחים בסיר גדול את המים, החלב והמלח.

מנמיכים את הלהבה ובוזקים לסיר את הקמח תירס, טיפין-טיפין, תוך ערבוב מתמיד בכף עץ, למניעת הידבקות והיווצרות גושים.

ממשיכים לערבב. אם התערובת נעשית סמיכה ונוקשה, מוסיפים מים רותחים.

לאחר 10 דקות של ערבוב מוסיפים שמן זית, פרמזן, אגוז מוסקט ופלפל שחור. מסירים מהאש.

בזמן בישול הפולנטה מקפיצים במחבת את הערמונים והפטריות (מנגבים אותן קלות במגבת נייר, את הגדולות חוצים לשניים) בשמן זית וחמאה כ-2 דקות. מתבלים במלח ופלפל ומזליפים חומץ בלסמי. מקפיצים עוד דקה ומסירים מהאש.

חולטים את התרד השטוף כחצי דקה במים רותחים, מסננים ושופכים מים קרים לעצירת התהליך. מתבלים במלח ושמן זית.

מרכיבים את המנה:

מניחים את הפולנטה החמה בצלחת הגשה, מניחים תלולית תרד מתובלת ומעליה יוצקים את תוכן המחבת עם הפטריות, הערמונים וכל הנוזלים שהצטברו. מגישים מיד.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ