פולנטה פטריות וערמונים - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון פולנטה פטריות וערמונים

6 מנות דרגת קושי: קל
פולנטה עם פטריות וערמונים
לימור לניאדו תירוש

בניגוד לרומנים, הנוהגים לאכול ממליגה (העשויה אף היא מקמח תירס) כמנה עיקרית, האיטלקים יעדיפו אותה כמנה ראשונה או כתוספת לצד תבשילי בשר ונזידים. יתרונה הגדול של הפולנטה במרקמה הנימוח, ובכך שהיא סופגת טעמים בקלות. נסו להחליף את הפירה או האורז בפולנטה חמימה. אתם עשויים לגלות אוצר רך, זמין ופשוט להכנה.

2תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

1 כוס פולנטה (קמח תירס אינסטנט)

1 כוס (240 מ"ל) חלב

2 כוסות (480 מ"ל) מים

חצי כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור גרוס

מעט אגוז מוסקט

2 כפות שמן זית

כף פרמזן איטלקי מגורר

1 סלסילת פטריות שמפיניון טריות

100 גרם ערמונים טריים או בוואקום

כף שמן זית

כף חמאה

כפית חומץ בלסמי מצומצם

300 גרם תרד צעיר

כף שמן זית

הוראות הכנה

מרתיחים בסיר גדול את המים, החלב והמלח.

מנמיכים את הלהבה ובוזקים לסיר את הקמח תירס, טיפין-טיפין, תוך ערבוב מתמיד בכף עץ, למניעת הידבקות והיווצרות גושים.

ממשיכים לערבב. אם התערובת נעשית סמיכה ונוקשה, מוסיפים מים רותחים.

לאחר 10 דקות של ערבוב מוסיפים שמן זית, פרמזן, אגוז מוסקט ופלפל שחור. מסירים מהאש.

בזמן בישול הפולנטה מקפיצים במחבת את הערמונים והפטריות (מנגבים אותן קלות במגבת נייר, את הגדולות חוצים לשניים) בשמן זית וחמאה כ-2 דקות. מתבלים במלח ופלפל ומזליפים חומץ בלסמי. מקפיצים עוד דקה ומסירים מהאש.

חולטים את התרד השטוף כחצי דקה במים רותחים, מסננים ושופכים מים קרים לעצירת התהליך. מתבלים במלח ושמן זית.

מרכיבים את המנה:

מניחים את הפולנטה החמה בצלחת הגשה, מניחים תלולית תרד מתובלת ומעליה יוצקים את תוכן המחבת עם הפטריות, הערמונים וכל הנוזלים שהצטברו. מגישים מיד.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות