מתכון |

סלט אטריות סובה

אטריות סובה יפניות עשויות מכוסמת הן גיוון מעניין במרקים או בסלטים, כמו הסלט היפני הזה

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
סלט סובה
קל

אטריות סובה מוצלחות במיוחד כבסיס לסלט אטריות קר, אך יש לזכור לשטוף אותן היטב לאחר הבישול ולהגישן בטמפרטורת החדר. בסלט הנוכחי כדאי לעבוד עם הבסיס ולהוסיף עליו ירקות ועשבי תיבול ירוקים מהסוג שאוהבים, למשל נענע, כוסברה, פלפל חריף, גזר וכרוב סגול או לבן.

  • 250 גרם אטריות סובה מבושלות, שטופות ומסוננות
  • 1 כפית שורש ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
  • 1 כפית פלפל ירוק חריף קצוץ דק
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 3 כפות חומץ יין אורז או שרי
  • 3 כפות יין לבן יבש
  • 3 כפות טחינה גולמית
  • 2 כפות חמאת בוטנים
  • 1 כפית סוכר או לפי הטעם
  • 2 כפות שמן שומשום כהה
  • 4 כפות בצל ירוק קצוץ ו/או כוסברה

ירקות אהובים (אפשר לשחק עם התמהיל):

  • 1 גזר חתוך דק למקלות קטנים
  • רבע כרוב סגול חתוך לרצועות דקות
  • 1 מלפפון חתוך דק למקלות קטנים

מניחים את האטריות בקערה ומוסיפים את הג'ינג'ר והפלפל הירוק החריף. בקערה נפרדת מערבבים את שאר החומרים, פרט לבצל הירוק, עד שנוצרת מעין משחה רכה (אם המשחה סמיכה מדי, מוסיפים מעט יין או מים פושרים). מעבירים את המשחה לקערת האטריות ומערבבים היטב. מצננים.

מוסיפים את שאר הירקות ומערבבים ומגישים בטמפרטורת החדר. מפזרים את הבצל הירוק לפני ההגשה.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ