שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מרק גזר שומשום
צילום: לימור לניאדו תירוש
דירוג הגולשים
2.5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:10-12 מנות

לאחר הוספת משחת המיסו, אפשר לחמם את המרק אבל לא להרתיח אותו, שכן אז ייהרסו רוב החומרים המזינים שבו.

רכיבים

  • 3 כפות שמן בוטנים או קנולה, חמניות, תירס
  • 2 כרישות שטופות וקצוצות
  • לחצאי עיגולים
  • 3 שורשי סלרי בינוניים קלופים וקצוצים לקוביות גדולות
  • 3 שורשי פטרוזיליה קלופים וקצוצים לקוביות גדולות
  • 1.3 קילו גזר (1 קילו נטו), קלוף וקצוץ לקוביות גדולות
  • כף וחצי (18 גרם) ג'ינג'ר קצוץ
  • 2 ליטר מים רותחים
  • כוס שומשום קלוי
  • כפית גרגירי כוסברה טחונים
  • כפית מלח
  • רבע כפית אגוז מוסקט
  • 4-5 כפות משחת מיסו בהירה (בצבע טופי כהה)

להגשה:

  • עירית קצוצה,
  • שומשום קלוי

הוראות הכנה

מחממים בסיר גדול שמן בוטנים ומטגנים כרישות עד שקיפות. מוסיפים קוביות שורש סלרי, שורש פטרוזיליה, גזר וג'ינג'ר ומטגנים למשך 10 דקות. מוסיפים 2 ליטר מים רותחים ומביאים לרתיחה. מוסיפים שומשום, מכסים ומבשלים 40 דקות תוך בעבוע עדין. מערבבים בקערה קטנה את משחת המיסו עם כוס מים מהמרק, מוסיפים למרק יחד עם כל התבלינים וטוחנים היטב. עדיף בבלנדר חזק. אם המרק סמיך מדי מוסיפים עוד מים. טועמים ומתקנים תיבול (אפשר להוסיף עוד מעט מיסו או מלח אם חסר). מגישים חם (אבל לא רותח, ראו פתיח) עם עירית קצוצה ושומשום קלוי. לפעמים אני מוסיפה כוס חלב קוקוס בסוף הבישול, תלוי במצב הרוח.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ