מרק גזר שומשום יפני - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון מרק גזר שומשום יפני

מרק חלק ונעים בטעם עשיר ועמוק, אחת ממנות הדגל של המטבח היפני המשובח

10-12 מנות דרגת קושי: קל
מרק גזר שומשום
לימור לניאדו תירוש

לאחר הוספת משחת המיסו, אפשר לחמם את המרק אבל לא להרתיח אותו, שכן אז ייהרסו רוב החומרים המזינים שבו.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

3 כפות שמן בוטנים או קנולה, חמניות, תירס

2 כרישות שטופות וקצוצות
לחצאי עיגולים
3 שורשי סלרי בינוניים קלופים וקצוצים לקוביות גדולות
3 שורשי פטרוזיליה קלופים וקצוצים לקוביות גדולות
1.3 קילו גזר (1 קילו נטו), קלוף וקצוץ לקוביות גדולות
כף וחצי (18 גרם) ג'ינג'ר קצוץ
2 ליטר מים רותחים
כוס שומשום קלוי
כפית גרגירי כוסברה טחונים
כפית מלח
רבע כפית אגוז מוסקט
4-5 כפות משחת מיסו בהירה (בצבע טופי כהה)
להגשה:

עירית קצוצה,

שומשום קלוי

הוראות הכנה

מחממים בסיר גדול שמן בוטנים ומטגנים כרישות עד שקיפות. מוסיפים קוביות שורש סלרי, שורש פטרוזיליה, גזר וג'ינג'ר ומטגנים למשך 10 דקות. מוסיפים 2 ליטר מים רותחים ומביאים לרתיחה. מוסיפים שומשום, מכסים ומבשלים 40 דקות תוך בעבוע עדין. מערבבים בקערה קטנה את משחת המיסו עם כוס מים מהמרק, מוסיפים למרק יחד עם כל התבלינים וטוחנים היטב. עדיף בבלנדר חזק. אם המרק סמיך מדי מוסיפים עוד מים. טועמים ומתקנים תיבול (אפשר להוסיף עוד מעט מיסו או מלח אם חסר). מגישים חם (אבל לא רותח, ראו פתיח) עם עירית קצוצה ושומשום קלוי. לפעמים אני מוסיפה כוס חלב קוקוס בסוף הבישול, תלוי במצב הרוח.

טיפים

ניתן לשמור את הפבלובות ללא הקרם בקופסה אטומה בחוץ. הן תישארנה פריכות עד ארבעה ימים.

אפשר להכין כל מילוי שרוצים כמו מוס שוקולד וקרמים שונים.

המתכון מתאים גם לנשיקות, רק החליפו צורה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות