מתכון |

טראפלס שוקולד שומשום

הטראפלס האלה ממכרים. הם קראנצייים וטעמם משגע, נהדרים כחטיף בריאות בהפסקה באמצע היום עם כוס אספרסו טובה או בסיום ארוחה כמנה אחרונה קטנה ואיכותית

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
מנות:30-35 כדורים
טראפלס שוקולד שומשום צילום: לימור לניאדו תירוש

רכיבים

  • 150 שוקולד מריר איכותי
  • 4 כפות שמנת מתוקה או קרם קוקוס
  • חצי כוס (75 גרם) שקדים טבעיים
  • כוס (100 גרם) פצפוצי קינואה (להשיג בחנויות טבע)
  • 3 כפות (75 גרם) דבש
  • 3 כפות (50 גרם) טחינה גולמית (מנוערת היטב טרם השימוש)
  • 3 כפות (30 גרם) שומשום קלוי

לציפוי:

  • 4-5 כפות שומשום קלוי
  • 1 כף שמשום שחור (אופציונלי)

הוראות הכנה

שמים בקערה שוקולד מריר ושמנת מתוקה וממיסים בבן מרי או במיקרוגל. מערבבים היטב עד קבלת תערובת חלקה ומבריקה. בקערה הקטנה של מעבד המזון מרסקים שקדים עד קבלת פירורים עדינים (אפשר גם לקצוץ בסכין). מעבירים לקערה בינונית ומוסיפים את כל שאר החומרים, מערבבים היטב ומצננים חצי שעה במקרר. צרים עיגולים קטנים ומצפים בשני סוגי השומשום. שומרים במקרר בקופסה אטומה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ