מתכון |

קציצות עוף יפניות בשומשום

קציצות טעימות להפליא, שתאמצו בדקה. כולם אוהבים אותן, ילדים ומבוגרים.

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
לימור לניאדו תירוש
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
מנות:20 קציצות
קציצות יפניות בשומשוםצילום: לימור לניאדו תירוש

רכיבים

  • רבע כוס שמן לטיגון הקציצות

לתערובת הבשר:

  • חצי קילו חזה עוף טחון
  • 5-6 בצלים ירוקים שטופים וקצוצים גס (כוס וחצי, 80 גרם)
  • 1 תפוח אדמה בינוני קלוף וחתוך לקוביות
  • 25 גרם (נטו) ג'ינג'ר קלוף וקצוץ גס (2 כפות)
  • חצי כוס פנקו או פירורי לחם
  • 2 כפות שומשום (עדיף קלוי)
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור

לרוטב טריאקי:

  • חצי כוס רוטב סויה
  • חצי כוס מירין
  • 4 כפות סוכר

להגשה:

  • 4 כפות שומשום קלוי, כתוש גס במכתש ועלי או במטחנת תבליני

הוראות הכנה

מכינים את הקציצות: במעבד מזון קטן טוחנים בצל ירוק, תפוח אדמה וג'ינג'ר עד קבלת מחית אחידה וחלקה. מעבירים לקערה ומוסיפים את כל שאר חומרי הקציצות, מערבבים. אם יש זמן מקררים במקרר למשך שעה. צרים בידיים רטובות קציצות יפות ומעט פחוסות.

בעת הגלגול מכינים את הטריאקי: שמים בסיר קטן סויה, מירין וסוכר, מביאים לרתיחה על אש קטנה ומבשלים ללא כיסי ועל בעבוע עדין 20 דקות. מסירים מהאש. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הקציצות עד השחמה יפה מכל צד, מעבירים לנייר סופג. טובלים לשנייה או שתיים קציצה אחר קציצה ברוטב הטריאקי, מוציאים ומניחים על צלחת הגשה. מפזרים שומשום ומגישים עם הרוטב שנותר בצד, אוהבי הטריאקי ישמחו לטבול את הקציצות בשנית.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ