מתכון

קציצות עוף יפניות בשומשום

קציצות טעימות להפליא, שתאמצו בדקה. כולם אוהבים אותן, ילדים ומבוגרים.

לימור לניאדו תירוש
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
לימור לניאדו תירוש
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:20 קציצות
קציצות יפניות בשומשום
קציצות יפניות בשומשוםצילום: לימור לניאדו תירוש

רכיבים

לתערובת הבשר:

לרוטב טריאקי:

להגשה:

הוראות הכנה

מכינים את הקציצות: במעבד מזון קטן טוחנים בצל ירוק, תפוח אדמה וג'ינג'ר עד קבלת מחית אחידה וחלקה. מעבירים לקערה ומוסיפים את כל שאר חומרי הקציצות, מערבבים. אם יש זמן מקררים במקרר למשך שעה. צרים בידיים רטובות קציצות יפות ומעט פחוסות.

בעת הגלגול מכינים את הטריאקי: שמים בסיר קטן סויה, מירין וסוכר, מביאים לרתיחה על אש קטנה ומבשלים ללא כיסי ועל בעבוע עדין 20 דקות. מסירים מהאש. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הקציצות עד השחמה יפה מכל צד, מעבירים לנייר סופג. טובלים לשנייה או שתיים קציצה אחר קציצה ברוטב הטריאקי, מוציאים ומניחים על צלחת הגשה. מפזרים שומשום ומגישים עם הרוטב שנותר בצד, אוהבי הטריאקי ישמחו לטבול את הקציצות בשנית.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ