קציצות עוף יפניות בשומשום - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון קציצות עוף יפניות בשומשום

קציצות טעימות להפליא, שתאמצו בדקה. כולם אוהבים אותן, ילדים ומבוגרים.

20 קציצות דרגת קושי: קל
קציצות יפניות בשומשום
לימור לניאדו תירוש
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

רבע כוס שמן לטיגון הקציצות

לתערובת הבשר:

חצי קילו חזה עוף טחון
5-6 בצלים ירוקים שטופים וקצוצים גס (כוס וחצי, 80 גרם)
1 תפוח אדמה בינוני קלוף וחתוך לקוביות
25 גרם (נטו) ג'ינג'ר קלוף וקצוץ גס (2 כפות)
חצי כוס פנקו או פירורי לחם
2 כפות שומשום (עדיף קלוי)
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
לרוטב טריאקי:
חצי כוס רוטב סויה
חצי כוס מירין
4 כפות סוכר
להגשה:

4 כפות שומשום קלוי, כתוש גס במכתש ועלי או במטחנת תבליני

הוראות הכנה

מכינים את הקציצות: במעבד מזון קטן טוחנים בצל ירוק, תפוח אדמה וג'ינג'ר עד קבלת מחית אחידה וחלקה. מעבירים לקערה ומוסיפים את כל שאר חומרי הקציצות, מערבבים. אם יש זמן מקררים במקרר למשך שעה. צרים בידיים רטובות קציצות יפות ומעט פחוסות.

בעת הגלגול מכינים את הטריאקי: שמים בסיר קטן סויה, מירין וסוכר, מביאים לרתיחה על אש קטנה ומבשלים ללא כיסי ועל בעבוע עדין 20 דקות. מסירים מהאש. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הקציצות עד השחמה יפה מכל צד, מעבירים לנייר סופג. טובלים לשנייה או שתיים קציצה אחר קציצה ברוטב הטריאקי, מוציאים ומניחים על צלחת הגשה. מפזרים שומשום ומגישים עם הרוטב שנותר בצד, אוהבי הטריאקי ישמחו לטבול את הקציצות בשנית.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות