מרק לחם ועגבניות - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון מרק לחם ועגבניות

פפה־דה־פומודורו (Papa de Pomodoro), מרק עגבניות שהוא להיט בכל ארוחה, גם הילדים יאהבו אותו מאוד. טעמו עמוק ועשיר, מרקמו רך ומראהו מרהיב

6 מנות דרגת קושי: קל
קערת 
מרק לחם ועגבניות
לימור לניאדו תירוש

חשוב להשתמש בכיכר לחם לבן או בחלה שהונחה בצד לכמה ימים כדי שתאבד את הלחות שבה. אם אין לחם ישן בנמצא, יבשו אותו בתנור מחומם ל–140 מעלות במשך 20 דקות (ללא הקרום, חתוך לקוביות גדולות). את קוביות הלחם היבש מוסיפים למרק ומבשלים.

כדי להעצים את טעמי העגבניות חשוב לצלות את עגבניות השרי טרם הבישול - כך הן יהיו מרוכזות, סמיכות וצבען יהיה עמוק.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

לעגבניות הצלויות:

1 קילו עגבניות שרי אדומות ושטופות

3 כפות שמן זית

1/2 כפית מלח גס

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

1/2 כפית סוכר

כמה ענפי תימין

למרק:

1/4 כוס שמן זית

3 שיני שום קצוצות

2 קופסאות של שימורי עגבניות קצוצות (800 גרם) (עדיף יבוא מאיטליה)

2 כוסות מים (500 מ"ל) רותחים

5 פרוסות עבות (חצי כיכר) של לחם לבן/חלה (ללא הקרום) ישן או קלוי (ראו פתיח), חתוכות לקוביות גדולות

1/2 כפית מלח דק

1/2 כפית גרגירי כוסברה טחונים

1/2 כפית סוכר

קורט פלפל שחור

קורט שבבי צ'ילי

1/2 כוס עלי בזיליקום קצוצים

להגשה:

1/4 כוס שמן זית עדין, גבינת פקורינו או פרמזן מגוררת, עלי בזיליקום קצוצים

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-200 מעלות. מניחים בתבנית צלייה עגבניות שרי, מזליפים שמן זית וזורים מלח, פלפל וסוכר, מערבבים. מניחים ענפי תימין וצולים 40 דקות. מחממים סיר גדול עם שמן זית ומטגנים על להבה בינונית שום קצוץ במשך חצי דקה. מוסיפים את העגבניות המשומרות, את השרי הצלויות (כולל כל המיצים שנגרו, אך ללא ענפי התימין) ו-2 כוסות מים רותחים ומביאים לרתיחה עדינה. מבשלים מכוסה במשך חצי שעה על בעבוע עדין. מוסיפים לחם, תבלינים ובזיליקום, מערבבים ומבשלים מכוסה במשך עשר דקות על בעבוע עדין, מערבבים מדי פעם. ממש לפני ההגשה מזליפים פנימה שמן זית ומערבבים. מתקנים תיבול. המרק אמור להיות סמיך ומתובל בעדינות. מגישים עם גבינת פקורינו או פרמזן מגורר ועלי בזיליקום קצוצים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות