ריבוליטה - מרק ירקות טוסקני - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון ריבוליטה - מרק ירקות טוסקני

אפשר להעשיר את המרק בעיגולי קבנוס מטוגן או במעט בייקון קצוץ ומטוגן קלות

10-12 מנות דרגת קושי: קל
קערת ריבוליטה - מרק ירקות טוסקני
לימור לניאדו תירוש

חשוב להשתמש בכיכר לחם לבן או בחלה שהונחה בצד לכמה ימים כדי שתאבד את הלחות שבה. אם אין לחם ישן בנמצא, יבשו אותו בתנור מחומם ל–140 מעלות במשך 20 דקות (ללא הקרום, חתוך לקוביות גדולות). את קוביות הלחם היבש מוסיפים למרק ומבשלים.

כשהפרמזן שבבית נגמר, אני שומרת את הקרום שלו במקרר, וכשמגיעה העת לבישול המרק, אני מוסיפה אותו למרק בתחילת הבישול. זה מעשיר את טעמו ומוסיף לו טוויסט נהדר. המרק מצוין גם ביום המחרת, רק הוסיפו לו מים, כי הוא יסמיך במהלך השהייה במקרר.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

1 כוס שעועית לבנה קטנה, מושרת לילה במים קרים או 3 כוסות שעועית קפואה מוכנה

1 עלה דפנה

צרור תימין קשור בחוט

2 ליטרים מים קרים

1/4 כוס שמן זית

2 גזרים קלופים וקצוצים לקוביות קטנות

2 ענפי סלרי אמריקאי קצוצים דק

1 בצל גדול קלוף וקצוץ לקוביות קטנות

1 שורש סלרי גדול, קלוף וקצוץ לקוביות קטנטנות או מגורר על פומפייה או במעבד מזון

1 שומר חתוך לרבעים וקצוץ לרבעי עיגולים דקים

1 תפוח אדמה קלוף וקצוץ לקוביות קטנות

3 שיני שום קצוצות קטן

1 קופסת עגבניות משומרות וקצוצות (400 גרם) (עדיף יבוא מאיטליה)

1/4 כרוב לבן שטוף וקצוץ לשערות דקות (150 גרם)

6–8 עלי מנגולד שטופים היטב מחול וקצוצים דק (400 גרם)

2 כוסות עלי קייל או תרד קצוצים דק (100 גרם)

1 ו–1/2 ליטרים מים רותחים

5 פרוסות עבות (חצי כיכר) של לחם לבן/חלה (ללא הקרום) ישן או קלוי (ראו פתיח), חתוכות לקוביות גדולות

1 ו–1/2 כפיות מלח דק

1 כפית גרגירי כוסברה טחונים

1 כפית סוכר

1/2 כפית פלפל שחור

חופן עלי בזיליקום קצוצים

1/4 כוס שמן זית עדין

להגשה:

גבינת פקורינו או פרמזן מגוררת, עלי בזיליקום קצוצים

הוראות הכנה

אם משתמשים בשעועית יבשה: מניחים בסיר גדול שעועית (מסוננת ממי ההשריה), עלה דפנה וצרור תימין, ממלאים ב–2 ליטרים מים קרים ומביאים לרתיחה. מסירים את הקצף שצף מעל. מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים על בעבוע עדין וללא כיסוי עד התרככות השעועית, בערך כשעה.

מחממים סיר גדול עם שמן זית ומטגנים על להבה בינונית את קוביות הגזר, ענפי הסלרי האמריקאי, הבצל, שורש הסלרי, השומר ותפוח האדמה, במשך 15 דקות, עד שקיפות והתרככות (לא משחימים). מוסיפים את השום, העגבניות, השעועית המבושלת (ללא עלה הדפנה וצרור התימין; את מי הבישול שומרים בצד) או השעועית הקפואה, וחצי מכמות הכרוב, המנגולד והקייל או התרד. מכסים ומאדים עד שנפח הירקות יורד ויש בסיר מקום לחצי הנותר של הירקות הירוקים. מוסיפים אם כן את הירקות שנותרו וליטר וחצי מים רותחים (השתמשו כעת במי בישול השעועית), מכסים ומביאים לרתיחה. מוסיפים קוביות לחם ותבלינים, מערבבים ומבשלים מכוסה במשך חצי שעה על בעבוע עדין, מערבבים מדי פעם ומכבים. מוסיפים עלי בזיליקום, מזליפים פנימה שמן זית, מערבבים ומכסים לשתי דקות. לפני ההגשה מתקנים תיבול. המרק אמור להיות סמיך ומתובל בעדינות. מגישים עם גבינת פקורינו או פרמזן מגורר ועוד קצת עלי בזיליקום קצוצים. והכי חשוב – לא לשכוח לפתוח בקבוק יין אדום וטוב.

טיפים

ניתן להפוך את העוגה בקלות לפרווה, החליפו את החמאה ב- 150 גרם שמן (3/4 כוס נוספת)



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות