מתכון

פריטטה קלילה ומהירה

אני רואה בפריטטה מענה איטלקי לקיש הצרפתי, כמאפה ביצים מושקע ומאוורר

יוגב ירוס, שף אורח
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
פריטטה
פריטטה
יוגב ירוס, שף אורח
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל

חשוב להוסיף את הפירה והירקות בעודם חמימים. כך תקבלו נפח ואווריריות למאפה שלכם, והרי זה הרבה יותר מספק להוציא מהתנור מאפה גבוה ואוורירי מאשר "חביצה" נפולה.

רכיבים

הוראות הכנה

מטגנים את הבצל בשמן זית על חום נמוך, במחבת רחבה, עד שזהוב (כ- 20 דקות).

מניחים את קוביות תפוחי האדמה בקלחת עמוקה, מוסיפים לכיסוי וממליחים היטב.

מבשלים את קוביות תפוח האדמה מתרככות, אך לא מתפוררות (כ- 8 דקות), שולים מחצית מהכמות ומצננים על גבי רשת.

מבשלים את שאר קוביות תפוח האדמה, עד שמתרככות לחלוטין, מסננים היטב ומועכים לפירה.

במקביל, מסדרים את פרוסות הזוקיני על גבי תבנית אפייה משומנת במעט שמן זית, מברישים מעל בעוד שמן זית ואופים בתנו שחומם מראש ל- 200 מעלות, עד הזהבה (כ- 15 דקות), מוציאים ומצננים.

טורפים היטב את הביצים יחד עם הפירה בעודו מעט חם.

משמנים מחבת טפלון גדולה במעט שמן זית, מחממים.

בעודם חמימים, יוצקים את הזוקיני, תפוחי האדמה ובצל לבלילת הביצים, טורפים יחד.

מוסיפים את שאר המרכיבים ויוצקים מיד למחבת המחוממת.

מבשלים על חום בינוני כ- 3 דקות.

מעבירים לתנור שחומם ל- 180 מעלות, למשך כ- 15 דקות (או עד שמתייצב היטב).

מוציאים, מצננים ומגישים חם, פושר או קר, עם מעט שמנת חמוצה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ