פריטטה קלילה ומהירה - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון פריטטה קלילה ומהירה

אני רואה בפריטטה מענה איטלקי לקיש הצרפתי, כמאפה ביצים מושקע ומאוורר

דרגת קושי: קל
פריטטה
תומר אפלבאום

חשוב להוסיף את הפירה והירקות בעודם חמימים. כך תקבלו נפח ואווריריות למאפה שלכם, והרי זה הרבה יותר מספק להוציא מהתנור מאפה גבוה ואוורירי מאשר "חביצה" נפולה.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

5 ביצים

4 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות גסות

4 בצלים, קצוצים גס

כ- 15 עלי בזיליקום

2 זוקיני פרוסים לפרוסות בעובי של כ- 1/2 ס"מ

3 כפות גבינת ריקוטה

כף גדושה גבינת פרמז'ן

גרידה מלימון אחד

קורט אגוז מוסקט

מלח/ פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

מטגנים את הבצל בשמן זית על חום נמוך, במחבת רחבה, עד שזהוב (כ- 20 דקות).

מניחים את קוביות תפוחי האדמה בקלחת עמוקה, מוסיפים לכיסוי וממליחים היטב.

מבשלים את קוביות תפוח האדמה מתרככות, אך לא מתפוררות (כ- 8 דקות), שולים מחצית מהכמות ומצננים על גבי רשת.

מבשלים את שאר קוביות תפוח האדמה, עד שמתרככות לחלוטין, מסננים היטב ומועכים לפירה.

במקביל, מסדרים את פרוסות הזוקיני על גבי תבנית אפייה משומנת במעט שמן זית, מברישים מעל בעוד שמן זית ואופים בתנו שחומם מראש ל- 200 מעלות, עד הזהבה (כ- 15 דקות), מוציאים ומצננים.

טורפים היטב את הביצים יחד עם הפירה בעודו מעט חם.

משמנים מחבת טפלון גדולה במעט שמן זית, מחממים.

בעודם חמימים, יוצקים את הזוקיני, תפוחי האדמה ובצל לבלילת הביצים, טורפים יחד.

מוסיפים את שאר המרכיבים ויוצקים מיד למחבת המחוממת.

מבשלים על חום בינוני כ- 3 דקות.

מעבירים לתנור שחומם ל- 180 מעלות, למשך כ- 15 דקות (או עד שמתייצב היטב).

מוציאים, מצננים ומגישים חם, פושר או קר, עם מעט שמנת חמוצה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות