קרספלה: הגרסה האיטלקית לקרפ - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון קרספלה: הגרסה האיטלקית לקרפ

הגרסה האיטלקית (וייתכן אף המקורית) לקרפ הצרפתי. ניתן ואף נהוג למלא קרספלה במגוון רחב של מילויים, החל מקרם פטריות וכלה במילויי גבינה מתוקים, כדוגמת מתכון פשוט וקליל זה

דרגת קושי: קל
קרספלה
תומר אפלבאום

ניתן למלא את הקרפים בבלילה עד כ- 4 שעות לפני ההגשה ולשמור בקירור. במצב כזה מומלץ להוציא את הקרפים לטמפרטורת חדר כשעה לפני חימום סופי בתנור.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

חומרים לבלילת קרפים:

ביצה אחת

כ- 100 גרם קמח לבן מנופה

כ- 3/4 כוס חלב

כף גדושה חמאה רכה

קורט מלח

מלית:

מערבבים יחד:

400 גרם ריקוטה

50 גרם אוכמניות מיובשות

40 גרם סוכר

לפרי צלוי:

2 נקטרינות, חתוכות לפלחים גסים

כף שמן זית

הוראות הכנה

הקרפים:

טורפים היטב את כל המרכיבים לקבלת בלילה אחידה (אם היא סמיכה וקשה לערבוב, יש להוסיף מעט חלב) ומסננים דרך מסננת דקה.

מחממים מחבת טפלון קטנה, משמנים במעט חמאה.

יוצקים למרכז המחבת כ-3 כפות בלילה.

מסלסלים את המחבת במעגלים, עד שהבלילה מתייצבת לקרפ דקיק.

מחליקים את הקרפ לצלחת וממשיכים כך עם שאר הבלילה.

פרי צלוי:

מחממים מחבת טפלון וצולים את הפרי במעט שמן זית, כשצד בשר הפרי כלפי מטה. צולים עד הזהבה עמוקה (כדקה וחצי).

מילוי קרפים:

מניחים במרכז קרפ כ- 40 גרם מילוי (2 כפות).

מקפלים סביב המילוי, לצורת ריבוע מהודק וממשיכים כך עם שאר הקרפים.

הרכבת מנה:

מחממים את הקרפים בתנור שחומם ל- 180 מעלות, למשך כ- 5 דקות.

מורחים עיגול של שמנת חמוצה במרכז צלחת הגשה.

מניחים את שני הקרפים במרכז הצלחת.

ניתן לטפטף מעל מעט דבש או לפזר אבקת סוכר, מניחים מעל פרי צלוי ומגישים מיד.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות