מתכון |

ריבת תפוז סיני

ריבה נפלאה שבה שוחים חצאי תפוזונים בסירופ שקוף ומבריק. מרקם התפוזונים רך ונגיס וטעמם מתוק עם שמץ מרירות קלה

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
ריבת תפוזונים
דירוג הגולשים
1 כוכבים(7)
דרגת קושי:
קל

נפלאה להעשרת עוגות, עוגיות, משׁרות עוף ומעל קינוחים חמים.

רכיבים

  • 1 ק"ג תפוז סיני (קומקוואט)

  • 500 גרם סוכר לבן

  • חצי כוס מיץ תפוזים

  • מיץ וגרידה מלימון אחד

  • פיסת ג'ינג'ר קטנה

  • ענף רוזמרין קטן

הוראות הכנה

שוטפים היטב את התפוזונים עם סבון והרבה מים (להורדת שכבת הריסוס מהקליפה). חוצים את התפוזונים, לאורכם. מעבירים לסיר בינוני, ממלאים בהרבה מים, מביאים לרתיחה ומסננים. חוזרים על הפעולה עוד פעמיים. תהליך זה ינטרל את טעם הקליפה המריר.

מעבירים את התפוזונים המסוננים לסיר, מוסיפים סוכר, מיץ תפוזים, לימון וגרידת לימון, ג'ינג'ר ורוזמרין. מרתיחים ומבשלים בבעבוע בינוני, ללא מכסה, 30-40 דקות. מעבירים לצנצנת מעוקרת ומאחסנים במקרר.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ