מתכון

קליפות תפוזים מסוכרות

החורף התאהבתי בהן מחדש, בקליפות התפוזים של ילדותי. הן מספיק מתוקות לשמש בעוגה ומספיק מרירות לתבל בשר או מאפים

הדיי עפאים
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
קליפות תפוזים מסוכרות
קליפות תפוזים מסוכרותצילום: דן פרץ
הדיי עפאים
דירוג הגולשים
1 כוכבים
דרגת קושי:קל

את קליפות התפוזים ניתן להוסיף כשהן קצוצות לפירורי הקראמבל, לעוגות בחושות או למאפינס ואפשר גם לתבל בהן במשורה סלט טונה ותפוחי אדמה או טאבולה חורפית. כך או כך, בחורף משאירים תמיד קופסה מן המתוק־המריר הזה במקרר ומוציאים אותה בכל פעם שמתגעגעים למעט קרעים של ילדות.

אני מחליף בהן לא פעם את הלימונים הכבושים בצליית עוף או בהכנת קציצות.

רכיבים

  • קליפות מ-5 תפוזים
  • 2 כוסות סוכר
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • 1 כוס מים

הוראות הכנה

מגרדים מעט מן הציפה הלבנה שבחלקן הפנימי של הקליפות וחותכים את הקליפות לסרטים ארוכים ברוחב ½ סנטימטר. מעבירים את הקליפות לסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים כחמש דקות ומסננים.

נותנים את הסוכר, מיץ התפוזים והמים בסיר ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב ליצירת סירופ סוכר. מוסיפים את קליפות התפוזים ומבשלים כשעה, עד שהנוזלים מצטמצמים במחצית לפחות. מערבבים מדי פעם ומפרידים בין הקליפות. מסננים ושומרים על נוזלי הבישול. מניחים לקליפות לטפטף ולהצטנן על גבי רשת ומעבירים לקופסה אטומה במקרר עד לשימוש באפייה או בבישול.

לחלופין, מגלגלים את הקליפות בסוכר לבן שיידבק אליהן ויעטוף אותן וימנע מהן להידבק זו לזו ומגישים כממתקים לילדים. את הסירופ שומרים ומשתמשים בו כתחליף לנוזלים בעוגה בחושה או יוצקים ממנו על עוף הנצלה בתנור.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ