עוגת גבינה וקראמבל קליפות תפוזים - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון עוגת גבינה וקראמבל קליפות תפוזים

עוגת גבינה של חורף, מרירה־מתוקה ומשיבת שלוליות ופרדסים של ילדות

דרגת קושי: קל
עוגת גבינה וקראמבל קליפות תפוזים
דן פרץ

במקור נוהגים לאפות עוגות גבינה על גבי קלתית עשויה עוגיות מרוסקות או בצק פריך. את העוגה הזאת אופים על נייר אפייה ואז מקפיאים מעט וכך שומרים על מרקמה הגבינתי מלמעלה עד למטה. כשמגישים אותה היישר מן המקפיא היא מזכירה את גלידת השמנת והביצים שהיו מכינים פעם בבית ומגישים עם ריבת תפוזים או שזיפים, על־פי העונה.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

לעוגה:

4 ביצים

1 כוס סוכר

300 גרם גבינת מסקרפונה

300 גרם ריקוטה

200 גרם שמנת חמוצה

גרידה מקליפתם של 2 תפוזים

מיץ מחצי תפוז

4 כפות קורנפלור

לציפוי:

200 גרם שוקולד לבן

200 גרם מסקרפונה

לקראמבל:

1 כוס (140 גרם) קמח

3/4 כוס (120 גרם) סוכר (עדיף חום בהיר מסוג דמררה, לא חובה)

100 גרם חמאה קרה

1/2 כוס קליפות תפוזים מסוכרות קצוצות

הוראות הכנה

מפרידים את החלבונים לקערת המערבל ואת החלמונים לקערת ערבוב נפרדת. מקציפים את החלבונים עם הסוכר בעזרת בלון הקצפה במהירות גבוהה עד לקבלת קצף יציב.

מערבבים את המסקרפונה, הריקוטה והשמנת עם החלמונים בעזרת מקצפת לקבלת מרקם רך. מוסיפים את גרידת התפוז, את מיץ התפוז ואת הקורנפלור וממשיכים לערבב. כשהקרם חלק וללא גושים, מקפלים פנימה את החלבונים המוקצפים בתנועות סיבוביות.

מניחים נייר אפיה על תחתיתה של תבנית קפיצית בקוטר 26-24 סנטימטר וסוגרים עליה את שולי התבנית, כך שהנייר יימתח בתחתיתה. פעולה זו אינה הכרחית, אך היא מקילה על חילוץ העוגה אל תבנית ההגשה מאוחר יותר. בכל מקרה, מקפידים להשתמש בתבנית הדוקה כדי שהמילוי לא ייזל מן החיבור.

משמנים את שולי התבנית במעט חמאה ויוצקים פנימה את המלית. מעבירים לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות ואופים במשך כ-15 דקות. מנמיכים את החום ל-160 מעלות ואופים כ-45 דקות נוספות, עד להזהבה. נפח העוגה יעלה מאוד בתבנית, אך היא תרד בהמשך.

כשהעוגה זהובה ועל קרומה סדקים, מכבים את התנור ופותחים את הדלת רק מעט כדי שהיא לא תיפול בבת אחת. מניחים לה להצטנן כך כשעה ומוציאים. מעבירים למקפיא לכחצי שעה עד שהיא תתייצב מעט.

בינתיים מכינים את הציפוי:

ממיסים את השוקולד הלבן בקערה המונחת על סיר ובו מים רותחים. כשהשוקולד במרקם רך ונוזלי מסירים את הקערה ומניחים לו להצטנן רק קצת. מוסיפים את המסקרפונה ומעבדים לקרם אחיד. מוציאים את העוגה מן המקפיא ומורחים את הקרם על גבי העוגה בעודה בתבנית. ממלאים את השקע שנוצר במרכז העוגה ומחליקים לשכבה ישרה עם השוליים. מחזירים את העוגה למקפיא לכחצי שעה נוספת כדי שהקרם יתקשה מעט.

מכינים את הקראמבל:

מנפים את הקמח לקערה ומערבבים עם הסוכר. חותכים את החמאה הקרה לקוביות, מוסיפים לקערה ומתחילים ללוש את חומרי הבצק בעזרת האצבעות, תוך שפשוף הידיים אחת כנגד השנייה, עד שמתקבלים פירורים לחים בגדלים שונים. מוסיפים את קליפות התפוזים המסוכרות ומערבבים מעט. מפזרים את הפירורים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות למשך כ-10 דקות, רק עד שהפירורים מתקשים מעט ומקבלים גוון זהוב. מוציאים מן התנור ומניחים להתקרר מעט.

מוציאים מן המקפיא ומחליקים סכין שנטבלה במים חמים סביב השוליים. פותחים בעדינות את השוליים הקפיציים ובעזרת סכין רחבה מחליקים את העוגה מתחתיתה אל צלחת ההגשה. מפזרים מעל מפירורי הקראמבל והתפוזים. אפשר להוסיף מעל עוד מעט פסי קליפות תפוזים ולהגיש מיד, עם כפות גדולות וכוס תה חם.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות