טארט תפוזים - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון טארט תפוזים

הטעם המתקבל מזכיר את הסוכריות שהיו נוהגות הגננות להכין עבורנו מן הקליפות בגן הילדים, ואילו הבצק הפריך וקרם הווניל מזכירים פרוסת טוסט מחלה מתוקה

דרגת קושי: קל
טארט תפוזים
דן פרץ

העוגה המצודדת הזאת פשוטה להכנה באופן מפתיע. בניגוד לגרסאות הרווחות הכוללות בישול חוזר ונשנה של התפוזים כדי להיפטר מן המרירות שבהם, אני מעדיף לבשל את התפוזים בישול קצר בלבד דווקא כדי ליהנות ממנה.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 2.0 1 5 1

רכיבים

לבצק:

2 כוסות (280 גרם) קמח לבן

3/4 כוס (100 גרם) אבקת סוכר

½ כפית מלח

1 חלמון ביצה

150 גרם חמאה

לתפוזים:

3 תפוזים יפים, כתומים ונקיים

½ 1 כוס (180 גרם) סוכר

לקרם:

1 כוס (240 מיליליטר) חלב או שמנת מתוקה

1 מקל וניל

1 כף גרידת קליפת תפוז

מיץ מחצי תפוז

4 כפות (60 גרם) סוכר

¼ כוס (60 גרם) סולת

2 חלמונים

הוראות הכנה

להכנת הבצק:

מעבירים את הקמח, הסוכר והמלח לקערת מעבד מזון בעל להב פלדה ומפעילים ל-20 שניות על מנת שהחומרים יתאחדו. מוסיפים את החלמון ומפעילים בשתי לחיצות קצרות עד שהוא נספג בחומרים היבשים. חותכים את החמאה כשהיא קרה מאוד לקוביות ומוסיפים אל קערת המעבד. מפעילים בלחיצות קצרות כדי שהחמאה לא תתחמם עד לקבלת מרקם גרגירי ואחיד. ממשיכים בערבול ומוסיפים לאט 4-3 כפות מים קרים מאוד רק עד שהבצק נדבק והופך לגוש. מוציאים את הבצק הפירורי מקערת מעבד המזון ומאחדים עוד כדקה בעזרת הידיים, מבלי שהבצק יתחמם. משטחים מעט, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך כשעתיים.

לאחר שעתיים מרדדים את הבצק אל תבנית טארט בעלת תחתית מתפרקת ששומנה היטב בחמאה. על הבצק להיות בעובי של מילימטרים בודדים ולכסות בצורה אחידה את התחתית והשוליים של התבנית. מהדקים בעזרת כפות הידיים אולם מקפידים שלא לחמם את הבצק יתר על המידה. חותכים את קצוות העודפים מעל השוליים בצורה נאה.

מחוררים את תחתית הבצק בעזרת מזלג בחורים רבים על מנת שלא יעלה באפייה. מניחים מעל רדיד אלומיניום בצמוד לבצק ועליו שופכים קילוגרם של שעועית יבשה שתמנע מהבצק לתפוח ותשאיר אותו דק ופריך. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-210 מעלות למשך כ-12 דקות לחצי אפייה, רק עד שהבצק מתקשה מעט ושוליו מזהיבים. מוציאים מן התנור, מסירים את רדיד האלומיניום והשעועית ומניחים להצטנן מעט.

להכנת התפוזים:

שוטפים היטב ומקרצפים את קליפות התפוזים משאריות דונג או שעווה. אם התפוזים מגיעים ממטע אורגני, ניתן לשטוף בלבד. פורסים לפרוסות בעובי חצי סנטימטר ומעבירים לסיר רחב. מכסים בהרבה מים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. כשהמים רותחים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים למשך כ-10 דקות נוספות ואחר כך מסננים את התפוזים החלוטים ושופכים את מי הבישול.

מחזירים את פרוסות התפוז החלוטות אל הסיר, מוסיפים את הסוכר וכוס וחצי מים ומבשלים על אש בינונית עד שהסוכר נמס והנוזל הופך לסירופ. מערבבים מדי פעם בכף עץ כך שהפרוסות לא יידבקו לקרקעית וממשיכים בבישול כ-30 דקות על אש קטנה עד שהקליפות מתרככות מעט. מכבים את האש ומניחים לפרוסות להצטנן בתוך הסירופ.

להכנת הקרם:

נותנים את החלב בתוך סיר ומבשלים על אש בינונית. חוצים את מקל הווניל, מגרדים ממנו את תוכנו ומוסיפים אל החלב יחד עם גרידת התפוז. כשהנוזל מתקרב לרתיחה, מוסיפים את מיץ התפוזים, הסוכר והסולת ומערבבים על אש קטנה מבלי שהחלב ירתח, עד שהסולת מסמיכה מעט.

בינתיים מקציפים היטב את החלמונים בקערה רחבה לקבלת קצף צהוב בהיר. כשהנוזלים שבסיר מוכנים, יוצקים אותם תוך כדי טריפה מתמדת אל החלבונים ומאחדים לנוזל אחיד. מחזירים את הנוזל לסיר וממשיכים לערבב בכף עץ על אש קטנה עד שהקרם מסמיך ומקבל מרקם של דייסה עדינה. מקפידים שלא לבשל יתר על המידה שהקרם לא יתקשה.

להרכבת העוגה:

כשהבצק מוכן ועבר חצי אפייה, יוצקים מעליו את הקרם בעודו חמים ומשטחים בעזרת מרית. על הקרם למלא את בסיס העוגה כמעט כליל ולהשאיר רווח של כשלושה מילימטרים מגובה השוליים. מסדרים מעל שכבה עמוסה מפרוסות התפוז שבושלו בסירופ כשפרוסה נשענת על רעותה. מחזירים לתנור החם למשך כ-20 דקות נוספות בגובה ¾ התנור, כך שהתפוזים יתקרמלו אך הבסיס לא יישרף.

כששולי הבצק משחימים מעט והתפוזים מזהיבים עוד יותר, מוציאים את העוגה מן התנור, מניחים לה להצטנן רק קצת ומגישים מיד עם גלידת וניל וכוס מים קרים שישטפו את המתיקות. ניתן, אגב, לצמצם את הסירופ שנשאר בסיר שבו בושלו התפוזים על גבי אש בינונית עד שהוא מסמיך מעט ואחר כך למרוח ממנו בעדינות על העוגה או לצקת ממנו על הגלידה. אין דבר שהוא מתוק מדי.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות